Шефът на образованието мълчи за скандала в Морската гимназия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:46 / 22.02.2011
1462
Бивши и настоящи ученици от
ВМГ "Св. Н. Чудотворец":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Временно изпълняващата длъжността началник на Регионалния инспекторат по образованието - Варна, Йорданка Атанасова вчера не се отзова на поканата на медиите да коментира случая с Морска гимназия "Свети Николай Чудотворец". Казусът беше официално изнесен пред обществеността от представители на Асоциацията на бивши възпитаници от школото и преподавателя Никола Люцканов. Директно бяха посочени аргументите, че РИО е подкрепял действията на преподавателката жалбоподателка, заради която здравето на директорката драстично се влошило.

Люцканов изтъкна, че Атанасова е превишила правата си, като е отменила решения на педагогическия съвет. Според него тя не може да отменя актове на държавно, а само на общинско училище. Допуснала и промяна в списък образец 1, с което преподаватели започнали да водят часове по дисциплини, за които не са компетентни.

Два дни по-рано в неофициален разговор Атанасова обясни, че не е осигурявала ничий "чадър" и проверките от РИО и МОМН не са били тенденциозни. Тя обеща официално становище в началото на новата седмица. Многократните опити за връзка с нея се оказаха безуспешни.

Новият директор на Морска администрация - Варна, кап. Валентин Енчев коментира, че с гимназията се работи добре, но ако подобни конфликти са налице, това неминуемо се отразява върху качеството на учебния процес.

Очаква се всеки момент с официална заповед Атанасова да бъде обявена за новия началник на РИО, коментират източници на вестника. За целта тя премина през конкурсна процедура в столицата, дори след претърпян инцидент - нападение на улични кучета. Неин конкурент до финала остана бившият служител на областната управа Румяна Йосифова.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
21.02.2011 Кап. Валентин Енчев: В Морската гимназия няма нарушения
21.02.2011 Асоциация: Качеството на обучение във Варненската морска гимназия спада
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).