Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шефът на полицията - сигурен на поста
Автор: Екип Varna24.bg 10:05 / 10.08.2009Коментари (0)976
© Varna24.bg
Директорът на областната дирекция на полицията във Варна комисар Димитър Димитров няма да бъде сменен. Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който бе сред гостите на празника на Военноморските сили. Комисар Димитров се справя много добре със задълженията си и определено е достоен офицер, коментира министърът. Той добави, че арестът и осъдителната присъда на Веселин Данов показват, че във Варна има воля за борба с организираната престъпност.

Воля и готовност да се бори с организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта има и Министерството на вътрешните работи. "Вече има повдигнато обвинение срещу бившия шеф на агенцията по горите, а до няколко дни предполагам, че ще има такова и срещу министър от предходното правителство", заяви Цветанов. Той обаче отказа да посочи срещу кого са подозренията с думите "да не изпреварваме събитията".

Вътрешният министър обаче каза, че се проверявала активно дейността на още един бивш министър. Текат проверки и в земеделското министерство. Нарушения били констатирани и в министерството на труда и социалната политика, а в друго министерство липсвали обществени поръчки или не се спазвал законът за тях.

До месец се очаква да бъде изготвена нова категоризация на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, информира още Цветанов. Той посочи, че изготвяната такава от бившия външен министър не е била удовлетворителна, поради което е спряна. Работи се и по доклад, който да изчисти профила и дублирането на функции в МВР и Държавната агенция за национална сигурност. Друга работна група пък има за цел да прецени в кои закони са необходими промени заради преминаването на "Гражданска защита" към вътрешното ведомство, което според Цветанов е удачен ход.

Той изказа и мнението, че не е нужно да се съкращават служители в оглавяваното от него министерство, в което в момента работат около 53 000 души. По-добре да се пристъпи към оптимизиране на дейността на ведомството, заяви министърът й добави, че е разпоредил действия по борба с контрабандата и ДДС-измамите, с цел попълване на постъпленията в бюджета.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Икономическа криза
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: