Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шестимата от групата на "Близнаците" остават в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 13:52 / 20.04.2010Коментари (0)879
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна потвърди арестите на шестима от 9-членната престъпната група за склоняване към проституция, трафик на хора, пране на пари и разпространение на наркотици във Варна. Това са сочените за организатори и лидери на групата - близнаците Красен и Светлин Иванови, Пейчо Пейчев, Стоян Стефанов, Христо Николов и Марин Йотов. Въззивната инстанция остави без уважение жалбите на защитниците на всеки един от уличените за участие в престъпното сдружение.

Пресслужбата на съда припомня, че шестимата бяха задържани с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража", определена от ВОС преди седмица. Под домашен арест тогава останаха Георги Василев, Иван Ямболов и Камелия Боева. Досъдебното производство спрямо престъпната група е започнало в края на юни миналата година под ръководството на Следствения отдел при Варненска окръжна прокуратура. Деветимата са привлечени като обвиняеми затова, че от октомври 2008 до 10 април 2010 година са участвали в престъпна група, организирана и ръководена от близнаците, създадена за склоняване към проституция и блудствени действия, трафик на хора, пране на пари и разпространение на дрога. Престъпленията са тежки по смисъла на закона и за тях се предвижда наказание "лишаване от свобода". Спрямо Георги /41год/, Стоян /20год/, Христо/28год/, Иван/23год./ и Камелия /47год./ има повдигнати обвинения за различен брой лица, склонявани към проституция и за организиране на трафика им. Според обвинението Пейчев /40год./ също е имал ръководни функции в групата, а Марин Йотов /24год/ е инкасирал "заработеното" от проституция и е отчитал парите на лидерите на организацията. Охранителите и шофьори Стефан Стефанов и Христо Николов са осъществявали силовите действия, заплахи и принуда спрямо проституиращите жени и травестити.

Днес апелативна инстанция потвърди законосъобразността на всички изводи на първоинстанционния съд, които са съобразени с НПК. Въззивният съд се позова на многобройните непротиворечиви гласни доказателства - показания на разпитани свидетели и обвиняеми лица. Без да познава и да коментира секретните справки, изготвени въз основа на експлоатираните СРС, Апелативният съд потвърди извода, че преценката на всички други доказателства по категоричен начин обосновава предположението, че Красен и Светлин като организатори и ръководители, Пейчо /също с ръководни функции/, а Стоян, Христо и Марин като участници са съпричастни към престъпните деяния на групата, действала от есента на 2008 година, до задържането им. Апелативният съд на практика уважи искането на Светлин Ив., който пожела да бъде оставен в ареста, заради това, че полицаи оказвали натиск върху него. Потвърдени бяха и други изводи, свързани с личността на Пейчо Пейчев. Въпреки, че вече е осъждан за друго престъпление и се намира в изпитателния срок на това наказание, въпреки, че търпи "домашен арест" по висящо наказателно производство, и е подсъдим по друго наказателно дело, Пейчев е продължил престъпната дейност Има свидетелски показания, според които той е изнудвал участници от престъпната група да му отчитат "спечелените" от травеститите пари. Въззивната инстанция споделя и изводите, че високата степен на обществена опасност на престъпните деяния и контактите, които структурата е създала водят до заключението, че има опасност ако са на свобода всеки един от шестимата да направи опит да въздейства върху свидетели, или да извърши други престъпления. Основания за този извод дава охранителна структура, която близнаците са създали в групата, както и явното парадиране на връзки и закрила от представители на висши държавни институции. Именно с това те са оказвали неприкрит натиск и заплахи върху участници в престъпната схема и са ги манипулирали.

Определенията на Апелативния съд във Варна не подлежат на обжалване.




Още по темата: общо новини по темата: 9
26.10.2010 »
12.10.2010 »
01.06.2010 »
21.04.2010 »
20.04.2010 »
14.04.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: