Шезлонги сеят зарази по плажовете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:48 / 31.07.2013
1085
Шезлонгите на плажа разнасят бактерии и сеят коварни зарази. Най-често около басейните се пренасят гъбични инфекции, алармира д-р Здравка Демерджиева, специалист по дерматология и венерология.

Ако се изтегнете на не почистен предварително шезлонг и без хавлия върху него, може да се заразите със стафилококи или стрептококи. Това може да ви причини сериозни стомашни проблеми и разстройство. Градските плажове са сериозен източник на бактериални инфекции. Причина за това е ниската хигиена. Въпреки табелите, много хора не използват джапанки, а ходят боси до бара, до тоалетната, а след това се потапят в басейна. Така те стават потенциални преносители на стомашно-чревни инфекции.

В горещите месеци се увеличават и венерическите зарази. Продължителното стоене с мокър бански и високите температури благоприятстват за развитието на гениталните гъбички. Летните заигравки и безразборните сексуални контакти водят до бум на срамните болести, пише вестникът. Най-честите оплаквания са от полово предавани брадавици, т.е HPV, което е човешкия папиломен вирус. Следващите по-чести зарази са с хламидии и херпеси.



Източник: в. "Телеграф"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).