Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Школата искат да учат на компютри най-малките
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 11.02.2010Коментари (0)878
© Varna24.bg
Основните училища във Варна подкрепят напълно въвеждането на компютърно обучение в началния курс. Предложението бе лансирано преди дни от Националния център за безопасен интернет, който поиска промяна в учебните програми по информационни технологии. „Идеята е прекрасна. Би било много добре, ако децата се обучават с помощта на игровия модел", каза Марияна Вачева, пом.-директор в ОУ „Стефан Караджа". По думите й изучаването на информационни технологии би представлявало голям интерес за най-малките ученици, голяма част от които и без това боравят много добре с компютрите. Вачева е и на мнение, че обучението на децата в тази област би им помогнало и в подготовката по останалите предмети. Школото има готовност да стартира обучение. В него има два компютърни кабинета, като единият е предвиден за началния курс.

Един час седмично под формата на ЗИП (задължително избираема подготовка) пък учат информатика децата от I до IV клас в ОУ „Цар Симеон I". Този предмет е включен сред тези, заложени за ЗИП, и интересът към него е много голям, обясни директорката на училището Стоянка Велянова. ОУ „Цар Симеон I" разполага с три компютърни кабинета и достатъчно преподаватели, за да обезпечи учебния процес. Ако се въведе задължително обучение в началния курс, ще е още по-добре, каза още Велянова.

„Идеята е чудесна, но липсва база", бе коментарът на директора на ОУ „Георги Сава Раковски" Красимир Цветков. По думите му в част от учебните заведения няма достатъчно компютърни кабинети. Поради тази причина в някои школа не можели да провеждат СИП (свободно избираема подготовка) по предмета, въпреки желанието. Според директора трудности би предизвикало и нормативното изискване преподавателите по информационни технологии да имат 12-месечни квалификации.

Няма училище без компютърен кабинет, каза от своя страна зам.-кметът Коста Базитов. Проблем обаче би възникнал в школата, ползващи обща сграда.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: