Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шофьор на автобус нарита трудноподвижен пътник
Автор: Екип Varna24.bg 14:38 / 23.10.2012Коментари (0)1037
© Varna24.bg
Шофьор на автобус по линия №148 във Варна е нападнал с ритници пътник след размяна на обидни реплики и ругатни. Сигналът бе подаден от потърпевшия 35-годишен мъж. Според варненеца - след пререкания с водача на автобуса, той е бил свален, бутнат на земята и ритан.

"От около месец и половина имам проблеми с десния си крак, който е тежко изкълчен със скъсани кръвоносни съдове и масивен хематом, придвижвам се трудно, понякога и с патерици. Ползвам автобусите на градския транспорт редовно. В този ден, около обяд, автобусът беше препълнен, а аз бях застанал зад шофьора. Многократно пътниците ме побутваха, за да се разминем. В един момент напрежението между мен и шофьора ескалира. Той спря превозното средство между две спирки, избута ме навън, събори ме на земята и започна да ме рита. Заради проблемите с крайника си не можех да направя нищо. Лежах на земята и просто се пазех от ударите му", се посочва в сигнала.

След инцидента 35-годишният мъж е посетил кабинет по съдебна медицина, където му е било издадено съдебномедицинско удостоверение. В заключението на удостоверението е посочено, че се касае за разкъсно-контузна рана, кръвонасядане и травматичен отток на лицето. Според удостоверението - описаните травматични увреждания са в резултат на удар с или върху твърд, тъп предмет и биха могли да се получат по указаните време и начин. Потърпевшият е подал жалба в полицията и във фирмата, извършваща превоза на пътници по линия №148.

Шофьорът на автобус по линия №148 във Варна, нападнал пътник с ритници, е служител на Градски транспорт и е бил с последно предупреждение за уволнение заради допуснати нарушения на трудовата дисциплина и уронване авторитета на работодателя си. Това съобщи прокуристът на дружеството Веселин Михайлов. Във фирмата е получена жалба от потърпевшия 35-годишен мъж, а от Второ полицейско управление е поискана справка по повод инцидента.

Веселин Михайлов каза още, че в полицията е дадено пълно описание във връзка с инцидента. Обяснено е, че по този маршрут в деня и часа на инцидента се е движил водач на Градски транспорт, който е изпълнявал курса. Процедурата по изясняване на обстоятелствата изисква спазване на нормативи. От шофьора са поискани писмени обяснения, за да се предприемат някакви наказателни мерки.

"Той е с последно предупреждение за уволнение заради допуснати нарушения на трудовата дисциплина и уронване авторитета на работодателя си. Секретар е на една от синдикалните организации в дружеството и за да се освободи от работа, по Закон се изисква писмено становище от съответната синдикална организация", каза още Веселин Михайлов и допълни, че това не е първото провинение на този водач.

Председателите на синдикалната организация в дружеството, във Варна и в София са уведомени още през септември, че този шофьор уронва авторитета на фирмата и става опасен за превоз на граждани. При това становище от синдиката е получен отрицателен отговор за освобождаване на работника, след което прокуристът е уведомил организацията, че при следващ инцидент с този водач, отговорността ще се носи от самата синдикалната организация. Последвали са още два инцидента в рамките на седмица - единият случай е с ритания пътник, а другият е с велосипедистка, която твърди, че е била притисната от автобуса и с качването си на тротоара е предотвратила сериозно пътно произшествие. Същият водач е притиснал преди време и друг велосипедист по бул. "Владислав Варненчик", който също е сигнализирал за това във фирмата.

"Аз съм предприел необходимите мерки. За последните два случая съм поискал писмени обяснения от водача, които трябва да бъдат дадени в рамките на три дни. Той е получил искането за писмени обяснения в понеделник и до утре, съгласно разпоредбите, трябва да даде становище. След това становище мога да предприема съгласно Кодекса на труда някакви мерки, но не мога да го освободя без съгласието на синдикалната организация. Ръцете ми са вързани", коментира прокуристът.

Той каза още, че документите от полицията, последните две жалби и приложеното медицинско удостоверение, са комплектовани и ще бъдат предадени и на синдикалната организация.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: