Ще бъде ли изсечена емблематичната гора в местността "Ален мак" във Варна?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:04 / 31.08.2023
895
"Трасето на канализацията не преминава през боровата гора в местността "Ален мак" и дървета не са предвидени за изсичане никъде в рамките на проекта на територия на Община Варна", това заяви Сава Коев, ръководител на големия ВиК проект, който се реализира на територията на Варна и областта. Така той отхвърли категорично слуховете, че гората в местността "Ален мак" ще бъде изсечена. 

Жители на района бяха обезпокоени, че заради изграждането на ВиК-канализация в района, ще бъдат лишени от боровата си гора.

Изграждането на канализация в СО "Ален мак“ е включено във втората част от големия ВиК проект на стойност 138,4 млн. лв., от които 96,8 млн. лв. – безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.“. В резултат на реализацията на заложените в проекта дейности над 330 000 жители на Варна би трябвало да имат достъп до подобрено водоснабдяване. В приоритетната си част това са живеещите във вилните зони и курортните комплекси на север от Варна. В рамките на проекта ще бъдат изградени и реконструирани 22,5 км магистрални и довеждащи водопроводи, 81 км канализационни мрежи и нова канално-помпена станция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).