Ще дават имена на всички селищни образувания във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:16 / 22.11.2012
1759
Общинската администрация да излезе със становище за именуването на всички селищни образувания във Варна. Това решиха съветниците от комисията по "Култура и духовно развитие" към местния парламент, предаде Дарик.

Повод за това стана искане на кмета на район "Аспарухово" улиците в местност "Зеленика" (в землището на кв."Галата") да бъдат именувани с номера от 1 до 49. Според районния кмет Йордан Николов, живущите в "Зеленика" изпитват затруднения заради липсата на адресна регистрация в местността. Постоянно живущи в "Зеленика" са поне 1000 варненци.

Според съветника от БСП Димитър Чутурков, имената на улиците трябва са ориентир. Световната практика била номерата по някакъв начин да указват в коя част на града се намира местността.

С друго решение на комисията, на общинската администрация бе възложено да провери дали има улица във Варна с името "Струмица". При отрицателен отговор името ще бъде дадено на на улица в Западна промишлена зона, по предложение на кмета на район "Младост".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).