Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ще има ли Синята зона във Варна ново работно време?
Автор: Екип Varna24.bg 15:59 / 26.01.2024Коментари (7)4433
©
Предложение за промени в режимите на ползване на Синята зона във Варна беше във фокуса на днешното заседание на комисията "Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“. Вносители са общинските съветници от група "Алтернативата“, които предлагат да се коригира работното време на зоната от 9:00 до 18:00, а в периода 15 септември – 15 юни, т.е. извън активния туристически сезон, да не работи през уикендите. Съветниците настояват също след третия час на ползване всеки непрекъснат следващ час престой да се таксува на цена от 3 лв. на час. Друго тяхно предложение е чуждестранните гости да бъдат улеснени и да могат да плащат ползването на Синята зона със смс през съответните чужди мобилни оператори.

Директорът на предприятието "Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов обясни, че работното време е било увеличено след множество жалби, особено от живущи, че не могат да паркират близо до домовете си след 19:00 часа. "Ние също направихме обследване след работното време и в събота и неделя и свободните паркоместа, с изключение на някои конкретни зони, като жп гарата например, бяха най-много 5%“, каза Иванов в зала "Пленарна“.

По думите му няма сериозна разлика в приходите от Синя зона през туристическия сезон и извън него. "Направили сме точно изчисление колко пари ще загуби Община Варна от приходи за тези 7 месеца, за които няма да работи Синя зона през уикендите. Сумата е 1 млн. лева от кратковременно паркиране и поставянето на "скоба“. Ако Общинският съвет го приеме, трябва да бъде намален бюджетът на предприятието с 1 млн. лева“, допълни Иванов.

По въпроса за улеснението на чужденците директорът на ОП "Общински паркинги и синя зона“ изтъкна, че само Варна има мобилно приложение за паркиране, позволяващо на англоговорящи да го използват.  Също само във Варна има възможност за плащане в търговски обекти. По думите му никъде в България чужденците не могат да платят със смс, защото фирмите, обслужващи Синята зона, имат договори само с български мобилни оператори.

Според инж. Иванов има техническа възможност след третия час шофьорите да се таксуват на цена от 3 лв. на час. Въвеждането на различна цена обаче означава да се променят всички знаци и да се ангажира друг кратък номер, тъй като само на един кратък номер може да е на една цена. "Трябва да се извърши допълнителна разработка на функционалностите на системата, което ще изисква още средства“, посочи той.

Предложението за промени в режимите на ползване на Синята зона не получи подкрепата на членовете на комисията. Тези въпроси ще бъдат обсъдени и от Транспортната комисия. Ако тя ги одобри, ще бъдат внесени за разглеждане от Общинския съвет.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.01.2024 г.
0
 
 
Предлагам да се изградят паркинги на няколко етажа във всеки микрорайон в център и широк център. Положението в града е отчайващо. Мръсно, дупки, липса на въздух от презастраховане, но иначе зони, глоби, паяци.... Убивате града, жителите, бизнеса с това безхаберие. Създайте условия за паркиране, така че да спазваме правилата. Не да ни глобявате защото сме в безизходица. Това е жив рекет и тормоз.
Aнонимен
на 26.01.2024 г.
0
 
 
Предлагам нов благоустройствен план, на който да има поставени бесилки!
Aнонимен
на 26.01.2024 г.
0
 
 
Изроди мръсни! Сринаха града От сгради и тъпанари не може да се диша, наврете си вашите коли в г*за лайнари с частни гаражи!
Aнонимен
на 26.01.2024 г.
0
 
 
ТИМ в затвора! Боже пази Варна от отрепки!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: