Ще измерват костната плътност във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:11 / 21.02.2013
918
На 25 февруари 2013 г. Асоциация "Жени без остеопороза" със съдействието на община Варна организира скринингово измерване на костната плътност за хората от третата възраст и всички желаещи, които се интересуват какво е състоянието на костите им. Кампанията ще се проведе в Младежкия дом (партера) от 10.00 до 16.00 часа. По време на тези измервания на костната плътност варненските пенсионери ще се възползват от преференциална цена за изследването от 5 лева.

През 2011 г. Асоциация "Жени без остеопороза" спечели подкрепата на Международната фондация по остеопороза в памет на Линда Едуардс за проекта "Не е късно да спрем остеопорозата". Целта на проекта е да информира възрастните хора за рисковете от фрактури, причинени от чупливостта на костите; да ги запознае с възможности за избягване на паданията чрез упражнения за укрепване на мускулите, прием на витамин Д и осигуряване на безопасни условия за придвижване у дома и на улицата. В домовете за възрастни хора в страната, както и в редица пенсионерски клубове бяха организирани кампании за определяне на риска от остеопороза с Едноминутния тест на Международната фондация по остеопороза и беше проведено скринингово изследване на костната плътност. В рамките на кампанията се предоставят практически съвети на участниците, а рисковите пациенти се насочват към специализирана медицинска помощ за диагностициране и лечение на заболяването. Проектът обхваща 15 000 възрастни хора в 28-те региона на страната за период от две години.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).