Ще обучават безработни за водни спасители във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:22 / 24.01.2012
756
БЧК - Варна, има идея безработни да бъдат обучавани за водни спасители. Това съобщи Милена Сиракова, директор на секретариата на областната червенокръстка организация. Идеята за квалификацията на безработни бе дебатирана на среща с партньорски организации в хотел "Адмирал" в курорта Златни пясъци. В нея са участвали представители на варненското бюро по труда, Пристанище Варна, "Морска администрация", Варненската търговско-индустриална камара, дирекция "Социално подпомагане", общински администрации, спонсори на БЧК - Варна, и др. Професията воден спасител е за цял живот и винаги може да е от полза, отбеляза Сиракова.

Сред приоритетните съвместни дейности на БЧК - Варна, с партньорските организации през т.г. е обучението по първа долекарска помощ, особено на работното място. Целта е все повече хора да бъдат подготвени за адекватни спешни реакции при инциденти в офиса или предприятието.
Приоритет в нашата дейност ще бъде и подпомагането на хора, които са извън списъците на "Социални грижи". При нас всеки ден идва поне 1 човек с молба за осигуряване на храна или дрехи, обясни Сиракова. Най-пресният пример е с четиричленно семейство, в което двамата родители са безработни и имат проблеми с изваждането на лични документи. Обикновено това са хора, на които "Социално подпомагане" или общините нямат законово основание да дават безвъзмездно пари или продукти от първа необходимост. Във връзка с това имаме амбицията за създаването на хранителна банка. Ако успеем да я реализираме в скоро време, ще обявим и дарителска кампания, обобщи Милена Сиракова.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).