Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ще правят нещо в Конната база във "Виница"
©
Кметът Благомир Коцев подписа проекта на Община Варна за над 3 млн. лв. за основен ремонт на Конната база във "Виница“. Точната стойност на предложението е 3 239 808 лв. с ДДС. То бе депозирано в Министерството на младежта и спорта в сряда под името "Реконструкция и основен ремонт на сгради, находящи се в Конна база "Виница“ – Юг, гр. Варна“. Всички действия по модернизирането на базата трябва да са приключили до 30.06.2027 г. В момента там се отглеждат 36 коня.

При одобрение, Община Варна трябва да осигури до 1,6 млн. лв. съучастие, каквито са изискванията на Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за 2024 г. към Министерството на младежта и спорта. Средствата са за изготвяне на технически проект, строително-монтажни дейности, авторски и строителен надзори.

Строителните работи ще засегнат две сгради, изградени през 1959 г., във видимо лошо състояние. Базата няма функциониращи вентилационна и система за събиране на отпадните води от баните и клетките за коне, както и тоалетни за посетители.

В рамките на основния ремонт са предвидени изграждане на нови сгради, както и помещения за съхранение на сено, достъпна среда за хора с увреждания, топлоизолация на стените и покрива, реновиране на връзките с инженерните инфраструктурни мрежи, подновяване на електро-, ВиК- и вентилационната инсталации, благоустройство, обезопасяване на терена около сградите, ново алейно осветление в базата, захранвано чрез автономен светлинен панел с фотоволтаик и др.

Конната база се намира североизточно от кв. "Виница" и е общинска собственост. На тревния и пясъчния манеж се провеждат тренировки на състезатели от три клуба и официални състезания, учебно-тренировъчна дейност. На базата тренират и 20 деца - състезатели. Същевременно там се реализират и програмите за спорт на хора с увреждания, както и на 70 деца от 9 до 13 год. в месеците от април до септември. За  хипотерапия базата ежедневно се посещава от деца с увреждания и проблеми с развитието - неврологични, психически, физически и др.

Чрез проекта Община Варна цели да подобри условията за конен спорт в категориите спорт за всички, училищен и студентски спорт, както и за възрастни и за високи постижения. Ще се подобри и състояние на материалната спортна база, съгласно международните стандарти за отглеждане на коне и спортове, свързани с коне, в т.ч. и ще се изпълнят стандартите за хипотерапия.



Още по темата: общо новини по темата: 252
22.10.2024 »
21.10.2024 »
21.10.2024 »
21.10.2024 »
20.10.2024 »
20.10.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Ремонти във Варна
Отношенията София-Скопие
Зима 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: