ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ще скочи ли цената на хляба във Варна след поскъпването на тока? | ||||||
| ||||||
"Цените преди месец и днес са едни и същи, даже има хляб на 0,49 лв. за 600 грама което според мен е под себестойност. За разлика от варненския регион, колегите от Южна България имат поскъпване с около 10 стотинки. Това се дължи на смелостта им и на търговски трикове, при които се тества пазара, за да се види как ще реагират клиентите. Две са места в страната, където има жестока конкуренция, това са София и Варна. Колегите от Добрич, от Бургас и други по-близки места около Варна, атакуват варненския пазар. Предлагането на хляб е повече от търсенето. Капацитетите ни само за Варна са достатъчни да задоволят потреблението, което в летните дни са около 120-130 000 хляба дневно. Тези фирми, които работят на тъмно, подбиват цените. И те са не по-малко от 50% от фирмите на пазара. Този проблем стои от години. Ние имаме редица предложения като например легализиране на транспортните фирми, които разнасят хляб. Старата "дъвка" от години, че ДДС-то трябва да се намали от 20 на 10%. Нещо, което ако се направи, съм убеден, че ще изсветлее бранша и почти на 100% фирмите ще си плащат данъците. Така ще се увеличат приходите към хазната. ", каза Ива Бонев. Той сподели, че бранша е подложен на контрол от 13 органа. "Това не е лошо, защото произвеждаме продукт, който е хранителен и може да бъде опасен за нашето здраве. Тези проверки са засилени през лятото. Има бригади, които не са от Варна дори. Една малка забележка имам към НАП, обаче. Техните служители проверяват във времето, когато търговския обект прави 80% от оборота си за деня и ако в това време бъде затворен, предприемачът търпи сериозни загуби. Това не е добре за него, за потребителите, а и за НАП, защото по-малко данъци ще платим. Добре е тези проверки да са насочени и повече към сивия сектор и да са в по-подходящо време". Според експерта не е добре да съхраняваме хляба в хладилник през лятото. Сравнително по-нетрайни са тестените изделия, които са полуготови и се пекат на място във фурните, тъй като имат съставка, която е вложена заради замразяването и трайността на тези продукти е по-кратка. Как да съхраняваме хляба през лятото и колко време е годен той за консумация - вижте във видеото! |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 17.07.2018 г.
+1
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ryanair пуска нови полети
10:59 / 28.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:46 / 29.11.2024
Важни новини за голям ремонт във Варна
16:36 / 28.11.2024
Дружество край Варна закупи модерна земеделска техника с евросредства
08:19 / 29.11.2024
Вижте какви решения взе днес Общинския съвет на Варна
16:50 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета