Ще връщат правомощията на районните архитекти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:57 / 08.05.2013
745
Да се върнат правомощията на районните архитекти, ще предложи временният кмет на Варна арх. Димитър Николов на следващата общинска сесия, съобщава Дарик. Архитектите ще имат същите права, каквито имаха до 2006 г. Това означава, че те ще могат да издават строителни разрешения за обекти до 4-та категория, поясни той.

Николов не се ангажира до колко инвестиционни намерения са спрени заради забавяне издаването на разрешителни за строеж, но призна, че има сериозни закъснения.

"При досега действащия ред един ПУП в Община Варна влизаше в сила средно за година, година и два месеца. Реалният срок, за който би трябвало да става, е не повече от 4 месеца", добави арх. Николов.

Временният кмет не скри, че през годините е имало допуснати грешки от районните администрации. "Тези грешки обаче бяха предимно при разработката на градоустройствените планове. Там е възможно да се сбърка, тъй като липсва стиковка. В бъдеще такива планове ще се правят само в общината", поясни той.

Според арх. Николов напълно е възможно в началото "колата да проскърца". "Ритъмът и навиците за работа са загубени, но с течение на времето всичко ще се нареди", смята зам.-кметът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).