Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Щурче“ продължава да виси на държавата
Автор: Екип Varna24.bg 12:38 / 26.01.2011Коментари (0)1049
6000 лева дължи Детски куклен театър "Щурче" на областната управа. Опитите на екипа да се разплати с държавата, за да започне да генерира печалба, засега се увенчават с неуспех. В края на м.г. ръководителят на трупата, актьорът Христо Колев, познат на мало и голямо като бате Ицо, помоли за помощ. Събрани бяха близо 7000 лева, обясни той. За съжаление сумата не стигна да се покрие дължимото, което тогава възлизаше на 10 000 лева. Така с течение на времето дългът вместо да намалява, продължава да нараства. Причината е и в ежемесечния наем от 600 лева, които театърът трябва да плаща на областната управа, тъй като сградата на ул. "Ангел Кънчев" 33, в която се помещава, е частна държавна собственост. Започната от сдружение "Щурче" преди години, процедура за статут на безвъзмездно ползване все още не е финализирана, ако изобщо се стигне дотам. Затова без помощта на фирми и приятели малките актьори може да останат на улицата, заради което отново апелират за помощ. "Много хора обещават, после забравят... Трудно е, но има и такива, които наистина помагат", сподели Христо Колев.

Междувременно бавно и със собствени средства те превърнаха бившия ОФ клуб в прекрасна сцена, която може да се използва не само от театрални формации. Тя е с капацитет от 100 меса и е изключително удачна и за мини концерти. Такива вече изнесоха момчетата от "Ла Мигра" и Димо от П.И.Ф., който се гласи да потрети гастрола, издаде малко от кухнята бате Ицо.

Но не само актьорите ще останат без място, където да развиват талантите си. Под покрива на Щурчетата пространство делят редица школи - по балет, танци, айкидо, рисуване, пиано и, разбира се, театър. Там всяка неделя а съвсем скоро и в събота бате Ицо разказва и рисува приказки. "Надявам се, че с това, което сме направили, и дейността, която развива клубът, да успеем да докажем, че Варна има нужда от такова място и че имаме сили да го правим, защото тук има деца, които танцуват, играят, репетира се...", допълни Христо Колев.

За всеки, който иска да помогне, сметката е: IBAN BG07 PRCB 9230 1009 5747 16, BIC PRCBBGSF в полза на СТХРЛ "Щурче".

Всяка седмица бате Ицо играе за децата на Варна

Всяка неделя, а съвсем скоро и в събота, в клуба на театър "Щурче" бате Ицо разказва и рисува приказки. При това го прави по изключително забавен и интересен начин. Времето, прекарано сред вълшебствата на неговите истории, е приятно не само за хлапетата, които активно участват в действието, но и за техните родители. Неговият "прочит" на "Трите прасенца" не е за изпускане. Тази неделя обаче Христо Колев ще разказва приказки на сенки. Представлението му започва в 16 ч. За следващата седмица бате Ицо е подготвил за децата "Халифът щърк". Билетът е само 3 лева.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: