Сигнал от варненци: Тук често стават инциденти, но е въпрос на време да е с тежък край

Автор: Димитър Щерев
Коментари (5)
15:31 / 06.06.2024
2136
Тук често стават проблеми, но е въпрос на време да е с тежък, дори фатален край! Това разказват варненци, описвайки проблема с велоалеята по бул. "8-ми Приморски полк“. Още от проектирането й и пускането й в експлоатация, тя носи само проблеми. Преди 9 години от велоалеята се оплакаха колоездачи.

Сега се жалват живеещите и работещите край нея. Видно е, че тя е абсолютно неадекватно проектирана. Така нейното ползване може да доведе до изключително сериозни пътни инциденти. Намира се буквално на сантиметри пред входове на жилищни сгради, търговски обекти, аптека, подлез. Всеки ден по нея, особено със затоплянето на времето, хвърчат колелета, електрически тротинетки. Те може да блъснат човек, излизащ от подлеза срещу до завод "Дружба“ (срещу НАП), от жилищна кооперация, аптека, магазин, заведение.  

Последният инцидент е от преди дни, разказват хората.

Те подготвят писмо до Община Варна, с апел или велоалеята да бъде изместена, или поне да бъдат поставени информационни знаци или други преграждения, така че ползвателите на пътно-превозните средства да намаляват, спират и бутат возилата си, докато минат пред подлеза, кооперацията и др.

В началото имаше по нея някакви пътни знаци, но с времето те избледняха и изчезнаха. Сега тротинетките фучат. Тротоарът някъде не е толкова широк и е повреден, така че майки с колички, инвалиди и възрастни хора минават по велоалеята. Това е предпоставка за инциденти, категорични са хората.

Основната функция на всяка власт е да решава проблемите на хората. В случая при нас не е така. Ние сме изоставени на произвола на съдбата. Защо трябва да се стига до някакъв тежък инцидент, че да се вземат мерки, питат хората. Те се надяват велоклубовете във Варна да ги подкрепят, защото алеята вреди и на колоездачите.

Виж коментарите (5)

Още по темата (343):
01.07.2024 Опасност от инцидент: Напука се стъкло над важна историческа старина във
Варна
01.07.2024 Варненци сигнализираха за опасност в Морската градина
28.06.2024 Да, тази мизерия е във Варна!
27.06.2024 Кметът на Варна: Това е поредният пример, който се налага да решаваме с помощта на варненци
27.06.2024 Проблем с един от символите на Варна
25.06.2024 Варненци: Вандали цапат канал в Морската градина
Още новини от Новини от Варна:
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна
За поредна година: Хиляди българи посрещнаха Джулай морнинг
Дълго чаканото разхлаждане идва през новата седмица
Само 22% от офис площите са разположени в центъра на Варна – вижт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).