Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сигурна ли е храната в заведенията край плажа на Варна?
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 25.07.2019Коментари (0)1501
©
От началото на сезона здравните власти във Варна регистрират средно между 35 и 40 случая на чревни инфекции за седмица. Най-често до хранителни натравяния се стига заради лоша хигиена и неправилно съхранение на продуктите, с които се приготвя храната край плажа.

Проверка на NOVA показа, че на места храните и сосовете се оставят на припек, а не се прибират в хладилници.

"Имаме сосове, които са изразходват в рамките на часове. Просто няма време да се развалят. В съдържанието им пише, че няма яйца и няма какво да се развали всъщност", обяснява търговецът на дюнери Людмил Христов.

По думите му досега не е имало оплаквания от клиенти. Месото се пече на високи градуси, а проверките на контролните органи били чести.

Проверката на NOVA откри и още нарушения. В Морската градина във Варна колбасите за хотдозите са на открито, както и част от заготовките. Повечето от продуктите обаче са подредени по правилата – разделно и при хладилни условия.

В увеселителния парк край алеята във Варна, където има много заведения, екипът ни също откри нередности. Търговецът обяснява, че заради децата компромиси с качеството не се правят. А проверките на инспекторите са постоянни. Въпреки това сандвичите се приготвят без ръкавици.

Равносметката от проверката: Нарушения има и при четирите проверени обекта.

Д-р Костадинка Маринова от Агенцията по храните във Варна заяви, че до момента при проверки, извършени от тях, не са установени сериозни нарушения.

"По принцип всички храни трябва да бъдат защитени, покрити и да се съхраняват при условия, които да осигурят безопасността им. Ако е в пиков час от деня, когато се приготвят непрекъснато сандвичи за известно време е допустимо сосовете да бъдат  на открито и да се държат хранителните продукти на открито. По принцип сосове и майонези трябва да се съхраняват в хладилници", каза д-р Маринова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
Риск от чума по дребните преживни животни
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: