Силен летен сезон отчитат хлебопроизводителите във Варна и региона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:36 / 03.10.2011
439
Силен летен сезон отчитат хлебопроизводителите във Варна и региона. Това каза Иво Бонев председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите в града. Той добави, че силния туристически сезон несъмнено е оказал много добро влияние и върху този сектор.

"Тази година отчитаме по-добри резултати, но сега стои и най-важния въпрос - да си вземем парите изработени от нас и нашите колеги", заяви специалистът и уточни, че проблемът с не плащането продължава да си стои на дневен ред. Той обясни, че не рядко са случаите, в които хотелите плащат на хлебопроизводителите чак в началото на другия сезон и всъщност месеците октомври и ноември са най-притеснителните за производителите по отношение на това дали ще си вземат заработените средства. Като положителна тенденция Бонев посочи, че тази година се наблюдава подобряване на ситуацията, от към плащане, като обясни, че например миналата година е имало дори заведени дела срещу хотелиери, които са бавили плащанията към търговци и производители.

"Това са най-тревожните ни месеци, но смятам, че тази година няма да има проблем", коментира още Бонев. Той добави, че въпреки силния сезон не малко ситничарски цехове са затворили врати от началото на годината. По думите му причините са проверките от Агенцията по безопасност на храните и в частност невъзможността за изпълнение на всички изисквания, които се изискват по закон. Според Бонев обаче интересно е да се отбележи, че на мястото на тези цехове редовно и за кратко се появяват нови, което според него е много странно предвид кризата в бранша.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).