Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Силвия, която бяга от Дуранкулак до Резово, мина през Варна. Срещна се с кмета Коцев
Автор: Димитър Щерев 07:37 / 13.05.2024Коментари (0)2278
©
Кметът на Варна Благомир Коцев изненада бегачката Силвия Кьосева, като я посрещна с медал за инициативата на входа на Морската градина, по време на пробега й по българското Черноморие. Вчера в 17:00 часа Силвия Кьосева пристигна в центъра на морската столица бягайки, за да завърши втория етап от своето персонално предизвикателство.

Силвия Кьосева е любител бегач и е предприела тази лична инициатива, с цел да популяризира българските брегове и морски градове освен като популярна локация за летен отдих, но и като дестинация с голям потенциал за спортен туризъм. Начинанието на Силвия Кьосева е под надслов 1 SEA (Едно море) и тя планира да пробяга за 6 дни 400 км - от най-северната географска точка край Дуранкулак, до най-южната край Резово в 6 етапа, бягайки средно по 65 км на ден. Вчера тя завърши втория етап от своето бягане с кауза по маршрут Българево – Варна. С нея пътуват оператор и фотограф, за да покажат българското крайбрежие в различна светлина и перспектива. 

Силвия Кьосева вярва, че е време деленето по всякакви критерии – на южно и северно Черноморие, на популярни и по-уединени дестинации, да бъде загърбено, защото независимо на кое крайбрежие е човек, морето е едно. Предприема инициативата "Едно море" с убеждението, че делбата на българското Черноморие на Северно и Южно, на популярни и непопулярни дестинации, трябва да бъде преустановена. Пред кметът Благомир Коцев Силвия Кьосева сподели, че по време на вчераштия - неделен, пробег за нея се е развенчал митът, че северното Черноморие е презастроено. По думите по пътя от Българево до Варна, тя се е насладила на изключително красиви места и гледки.

Днес Силвия Кьосева ще продължи да бяга от Варна на юг, за да популяризира българското Черноморие. Инициативата "Едно море“ ще завърши своят последен 6-ти етап на 16 май в Резово. По пътя си Силвия среща голяма подкрепа и последователи, подкрепена е и от редица неправителствени организации, от местните власти, много ентусиасти и любители-бегачи следват примера й и я придружават по време на различните етапи от бягането. На доброволни начала са организирани подкрепителни пунктове, като всеки може да се включи в своеобразния маратон, бягайки, с колело, с лодка, сърф, кану-каяк или друг начин на придвижване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: