Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Симпозиум по клинична анатомия във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:28 / 09.10.2008Коментари (0)1648
Oт 10 до 12 октомври 2008 във Варна ще се проведе за осми път Международния симпозиум по клинична анатомия. Първият симпозиумът е организиран през 1994 година от катедрата по анатомия, хистология и ембриология на Медицинския университет в град Варна. От 2004 година симпозиумът се провежда съвместно от Катедрата по анатомия, хистология и ембриология и Клиниката по ортопедия и травматология при Медицинския университет - Варна, България и Центъра по анатомия и Клиниката по ортопедия при Медицинския факултет на Университета в град Кьолн, Германия. Тази година той се провежда под патронажа на Ректора на Медицинския университет в град Варна, проф. Анелия Клисарова, ДМН и на Декана на Медицинския факултет на Университета в град Кьолн, Германия проф. д-р Йоахим Клостеркьотер. Съпредседатели на Организационния комитет са проф. Юрген Кьобке и проф. Юрген Рют от Кьолнския университет, Германия и проф. Димитър Камбуров и доц. Георги Маринов от Медицинския университет, Варна.

За участие в симпозиума са представени 168 научни доклада, 81 от които са на чуждестранни автори, а 17 са плод на съвместно сътрудничество на български и чуждестранни учени. Тематиката на симпозиума включва всички раздели на клиничната анатомия, включително хирургична и радиологична анатомия, клинична антропология, диагностична цитохимия, хистохимия и имуноцитохимия. В шестте пленарни заседания и двете постерни сесии специално внимание ще бъде отделено на клиничната анатомия и хирургията на горния и долния крайник и на сърдечно съдовата система, както и на клиничната анатомия на нервната и репродуктивната системи и на новите насоки в развитието на клиничната анатомия. Изключителен интерес предизвиква заседанието посветено на ендопротезирането на тазобедрената става, и по-специално на усложненията, които могат да настъпят в различни периоди след извършването на оперативното лечение, както и на възможностите на съвременната ортопедия да ревизира хирургично тези усложнения.

В работата на Симпозиума се очакват да вземат участие около 150 изтъкнати учени, в това число и около 60 чуждестранни. Между чуждестранните участниците в симпозиума личат имената на известни учени, като проф. Юрген Кьобке, проф. Юрген Рют и проф. Дойчин Ангелов от Кьолнския университет, Германия, проф. Х. Й. Аппел от Германския спортен университет в град Кьолн, Германия, проф. Роберт Гидоен от Университета Лавал в град Квебек, Канада, проф. Киристиян Фонтен от Университета в град Лил, Франция, проф. Сергей Дидикин от Москва, Русия, проф. Огюз Таскиналп от град Одрин, Турция, проф. Михаил Давидов ог град Хамбург, Германия и много други. Приятно е да отбележим, че повечето от тях имат дългогодишно сътрудничество с Медицинския университет, Варна.

Откриването на симпозиума ще стане на 10 октомври 2008 година в Пленарната зала на Община, Варна, като по традиция е поканен да открие симпозиума г-н Кирил Йорданов, кмет на Община Варна. След откриването ще бъдат изнесени лекциите: "Възможно ли е да се възстанови анатомично предната кръстосана връзка на колянната става", от д-р Йенс Даргел от Кьолнския университет и "Хирургично лечение на некрозата на луновидната кост (болест на Кинбьок): усложнения и грешки" от проф. Димитър Камбуров и неговите сътрудници д-р Руслан Попстефанов и д-р Димитър Райков, в сътрудничество с изтъкнатия специалист в областта на спортната травматология д-р Д. Йончев, чиято спорта травматологична клиника е в град Ухинген, Германия. Останалите 6 пленарни заседания и 2 постерни сесии ще се проведат в сградата на Медицинския университет гр. Варна, ул. Марин Дринов № 55 на 11 октомври 2008 от 8:30 до 18:30 часа и на 12 октомври 2008 от 8:30 до 12:30 часа. Церемонията по откриването, пленарните и постерните сесии са открити за посещение.

Успешното провеждане на симпозиума в течение на 14 години, както и нарастващия международен интерес към неговото провеждане са красноречиво свидетелство за нарастващия авторитет на Варненската анатомична и ортопедична школи в частност и на Варненския Медицински университет в общност.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (622) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: