Синдикалисти се учат да "укротяват" конфликти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:20 / 18.12.2008
422
"Масовите съкращения, които в част от варненските предприятия вече са факт, са основният проблем, с който оттук нататък трябва да се справят синдикатите. Виждате какво става в "Агрополихим" и в част от големите предприятия на Варна. КНСБ в БМФ предаде своите членове, не може така", каза вчера Стойко Атанасов от КТ "Подкрепа". Синдикатът провежда тридневно обучение на свои членове от различни секции във Варненско, посветено на социалния диалог с държавната и общинската администрации. Според Атанасов, то е особено важно в икономическата ситуация в момента, тъй като "има много формализъм в осъществяването му, което води до обезличаването на нашите усилия", допълни той. Проектът е започнал тази година и ще продължи и през 2009 г. Синдикатът предвижда 250 негови активисти да бъдат обучени, за да добият знания и умения, чрез които да бъдат адекватни социални партньори.

"Вече 4-та година не се е събирала комисията за безопасни и здравословни условия на труд към областния управител. Питайте в Инспекцията по труда колко трудови злополуки са регистрирани в района. Нали това е целта, да се споделят добри практики", допълни Атанасов. Той добави, че се е провалила и поредната комисия по заетост, на която не са присъствали работодатели. Социалният диалог трябва да урежда работни заплати, условия на труд, сигурност на работното място. "При масовите съкращения се опитваме да договорим по-добри условия за уволнените с работодателите", допълни още Атанасов.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).