Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Складовете стават новият хит на варненския пазар
Автор: Екип Varna24.bg 16:04 / 21.10.2011Коментари (0)1210
©
Изграждането на складови и логистични площи става новият хит на варненския пазар на имоти. Това заявиха брокери от водещи агенции в бранша. По техните думи в момента търсенето на такива площи в пъти надвишава предлагането, затова намирането на модерни помещения за съхраняване на различни продукти и стоки се оказва почти невъзможно, коментират експертите. Тази тенденция е повишила значително цената на складовете, която в момента достига 4-5 евро на кв. м. Толкова са наемните цени за някои апартаменти, коментират от бранша.

В сайтовете за търговия с недвижими имоти почти няма оферти за продажба на складови площи. Единственото предлагане е на 6 халета с обща площ 4600 кв. м в Аксаково за 357 480 евро и още 3 сравнително малки складае във Въглен, Левски и Провадия. Скромно е и предлагането на складови площи под наем, като цените стигат до 4,6 евро, ако отговарят на съвременните изисквания.

Варна като пристанищен град има всички условия да се превърне в един от логистичните центрове за Югоизточна Европа, но за това ще е необходима и държавна подкрепа, заяви Филип Ромбаут, изпълнителен директор на "Агрополихим". След бума в пазара на жилища, хотели и ваканционни селища сега идва ред и на индустриалните имоти, потвърдиха тенденцията и експертите от Агенцията за инвестиции. Според тях причината, поради която те досега са били подценявани от инвеститорите, е по-бавната възвръщаемост на вложените средства. Като изключим Логистичен парк - Варна, почти няма други нови складови площи, отговарящи на съвременните изисквания. Повечето складове се помещават в пригодени стари помещения, които се предлагат по 1,5 евро за кв. м. Големите фирми сами търсят изход в изграждането на собствена логистична база. Например "Агрополихим" в момента строи нови складове за над 100 000 т торове, 18 000 т сярна киселина. Догодина ще изгради още един за 5000 т, заяви Христо Петров, изпълнителен директор на торовия комбинат.

Инвестирането в складове е пазарна ниша с потенциал, която тепърва ще се развива, категорични са брокерите. По думите им вложенията в такива площи вече започва да има по-бърза възвращаемост в сравнение с жилищните сгради, където доходността е около 6-7%.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: