Скрили фабрика за цигари менте в сламата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:56 / 16.02.2011
1373
В стопански двор, в специално пригодено и скрито в бали от слама помещение са намерени машини за производство и пакетиране на цигари. Там е открити нарязан тютюн, филтри, хартия, както и известно количество цигари от марките "Ронсън" и ЛД. Операцията се реализира от ГДБОП.

Акцията под кодовото име "Фабриката 2" е насочена срещу производството и разпространението на акцизни стоки без бандерол и е проведена в понеделник в провадийското село Добрина, съобщиха от МВР. Задържани са М.Б. (61 г.), Х.Б. (28) и Х.Г. (44). От пресцентъра заявиха, че предстои да бъде изяснено работили ли са машините и могат ли да бъдат приведени в режим на производство. За целта ще се произнесат специалисти от София, които ще извършат следствен експеримент.

Допълнителните огледи продължиха и вчера, съобщи шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров. По негови думи следственият експеримент е насрочен за днес. Припомняме, че на 31 януари т.г. в пловдивското село Патриарх Евтимиево беше разбит цех за нелегални цигари при специализирана операция на ОД МВР - Пловдив, и ГДБОП. Операция "Фабриката" бе насочена срещу нелегалното производство на цигари и разпространението им на вътрешния пазар, както и по противодействие на злоупотребите с търговски марки.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
23.02.2011 Подписка за двама от разследваните за участие във фабриката за цигари
15.02.2011 При операция "Фабриката" 2 са задържани трима души
15.02.2011 Варненски митничари откриха нелегална фабрика за цигари
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).