Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
След екшън с преследване и стрелба заловиха трима, извършвали взломни кражби
Автор: Екип Varna24.bg 16:41 / 28.08.2009Коментари (0)1094
© Varna24.bg
В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на кражби от магазини и частни домове в селските райони, тази сутрин около 4 часа в околностите на Девня принудително били спрени два автомобила, съобщиха от пресцентъра на МВР. Шофьорът на "Фолксваген джета" не се подчинил на полицейско разпореждане, заобиколил патрулната кола и с висока скорост продължил към околовръстния път на града. След няколко километра водачът видял друг патрул, отново не се подчинил на сигнала за спиране, но в опита си да завие се блъснал в крайпътно дърво. След удара водачът успял да избяга и се укрил. Другият автомобил "Рено клио" бил блокиран на първия контролен пункт. Водачът му също опитал да избяга, потеглил на заден ход, излязъл от пътя и потеглил в обратна посока. След предупредителни изстрели и стрелба в гумата колата била спряна. Водачът и спътникът му обаче побягнали в земеделска нива до пътя. След кратко преследване двама били заловени, оказали яростна съпротива, което наложило използване на физическа сила и помощни средства. Третия пътник в колата бил задържан.

При първоначалните огледи на колите са намерени голямо количество бутилирани и пакетирани стоки - хранителни продукти /ориз, захар, сол, бисквити и др./, цигари, алкохол, напитки, кафе, както и битова техника. Открити са и инструменти за взломяване. Полицаите установили, че намерените продукти са предмет на кражби от магазини в селата Косово, община Нови пазар и Черковна, община Провадия, извършени непосредствено преди задържането на мъжете.

Задържаните Т.Е./ 32 г./ от Дългопол, З.И. /59 г./ от Варна и П.В. /26 г./ от Дългопол са известни на полицията като извършители на взломни кражби, осъждани многократно, рецидивисти с богато криминално и съдебно минало.

Установена е самоличността на укриващия се - В.Б./56 г./ от с.Климентово. Издирването му продължава. Уведомена е районната прокуратура в Девня. Образувано е досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на групата продължава.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: