Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
След ремонта ФКЦ отваря врати със спектакъл на Народния театър
Автор: Екип Varna24.bg 09:41 / 01.02.2012Коментари (0)766
© Varna24.bg
Макар че Фестивалният и конгресен център е в частичен ремонт до 29 февруари, билетният център работи всеки ден от 9 до 20 ч., включително в събота и неделя. Пуснати са в продажба билетите за органовия концерт на проф. Винфред Бьониг, за театралните спектакли "Почивен ден", "Вражалец", "Кръщене" и "Железният светилник", както и за клавирния концерт за четири ръце на проф. Йовчо Крушев и Рада Чомакова.

Първото значимо събитие в началото на 2012 г., още преди официалното отваряне на комплекса след ремонта, е концертът на проф. д-р Винфред Бьониг, титулярен органист и музикален директор на Кьолнската катедрала, на 10 февруари. Гастролът на световно известния органист се осъществява съвместно с Гьоте-институт България. Събитието, както значимите културни събития в световен мащаб, е широко подкрепено и от бизнеса - то се случва със съдействието на хотел "Модус", "Фесто" ЕООД, "Сима" ООД, ресторант "Бодега", автошкола "Кали", "Овергаз Изток" АД. С концерта на проф. Бьониг ще бъде отбелязана 1050-годишнината на Германия.В програмата са включени творби от Бах, Хендел, Шнайдер, Моцарт, Лист, Карг-Елерт.

На 10 февруари ще отворят врати и кинозалите. Ще бъдат представени три хитови заглавия на "А плюс филмс" - "Джейн Еър" (Великобритания) на режисьора Кари Фугуната, "Здрач: Зазоряване 1" (САЩ) на режисьора Бил Кондън и анимационният "Гномео и Жулиета" (Великобритания, САЩ) на режисьора Кели Ашбъри за децата в събота и неделя.
Официално Фестивалният и конгресен център ще отвори отново врати за варненци след ремонта на 1 март, след което програмата му ще бъде повече от наситена. Сезонът ще стартира с гастрол на Народния театър "Иван Вазов" на 1 и 2 март, който не е идвал във Варна през последните години. За своето завръщане в морската столица първият театър на България е избрал "Почивен ден" на Камен Донев, постановка на автора с участието на Антон Радичев, Мария Каварджикова, Захари Бахаров, Карла Рахал, Биляна Петринска, Марин Янев, Кирил Кавадарков, Ванча Дойчева.

Комиците, които разсмиват цяла България - Любо Нейков и Димитър Рачков, идват на сцената на зала 1 със станалия вече легенда спектакъл "Вражалец" на театрална формация "Мелпомена". Заедно с тях в комедийно амплоа се изявява и любимецът на публиката Асен Блатечки. На звездното трио партнират и две чаровни дами - Светлана Бонин и Деси Бакърджиева. Представлението е на 12 март в зала 1.

С две постановки идва във Фестивалния и конгресен център Театър "Българска армия". След изключителния успех в края на миналата година, на 26 март ще гледаме отново хитовия спектакъл "Кръщене" на Камен Донев - майстор на съвременната народопсихология. Втората постановка на театъра е по един от най-обичаните български романи, "Железният светилник" на Димитър Талев, а ролите на популярните герои са поверени на цяло актьорско съзвездие - ще видим Васил Михайлов като Стоян Глаушев, Явор Бахаров като Рафе Клинче, Александра Сърчаджиева като Катерина, Йоана Буковска като Божанка, Антоанета Добрева - Нети като Ния. И още: Иван Ласкин, Стефка Янорова, Елена Райнова, Меглена Караламбова, Георги Кадурин, Стойко Пеев. Гастролът е на 25 април.

Балет "Арабеск" ще гостува във Фестивален и конгресен център с едно уникално представление - "Дневникът на Дракула". Хореографията е на Мила Искренова, музиката е компилация по барокови автори, а жанрът е определен като танцов театър, защото редом до балетните звезди на сцената ще излязат и звездите на Народния театър "Иван Вазов" Деян Донков и Биляна Петринска. "Дневникът на Дракула", чиято премиера в момента трупата все още подготвя, варненци ще могат да видят веднага, след като постановката излезе. В момента се уточнява датата на гастрола.

Уникален ще бъде и концертът на проф. Йовчо Крушев и Рада Чомакова на 20 април. Те ще представят във Варна две клавирни премиери - Шест пиеси за четири ръце от Рахманинов и Серенада за струнен оркестър от Чайковски, обработка на автора за 4 ръце. Програмата включва още и произведения на Скрябин и Рахманинов-Крушев. Двамата българи виртуози на пианото в продължение на 80 минути ще се надсвирват пред варненската публика.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
50-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (457) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1720) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: