Следят зорко колко ще издържи "мокрото" асфалтиране в Каменар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:09 / 19.12.2012
770
Община Варна ще следи зорко колко ще издържат асфалтовите кръпки, направени по време на проливния дъжд в понеделник в Каменар, и ако някоя от тях излезе дефектна, фирмата ще понесе санкции. Това заяви шефът на общинската инфраструктурна дирекция инж. Стоян Димитров.

"И на мен не ми харесва това, което е направено. Сместа, която е поставена, обаче е такава, че може да се полага и в мокро време", заяви инж. Димитров. Той също така подчерта, че запълването на дупки не е било поръчано от общината, а е било по собствена инициатива на фирмата "Инжстрой инженеринг".

"Те са поели ангажимент, става въпрос само за няколко дупки, които са започнали да стават много дълбоки и са решили да ги запълнят с тази "студена смес", обясни инж. Димитров. Както стана ясно от думите му, това, че общината не е поръчала "мокрото" асфалтиране, съвсем не означава, че то няма да бъде платено с нейни средства. Остава да се чака и да се провери колко време ще издържат проблемните кръпки.

Междувременно граждани ни сигнализираха, че случилото се в Каменар далеч не е прецедент. Новият тип пътна рехабилитация, който можем да наречем асфалтиране на локви, е приложен и на крайезерния път в посока с. Константиново, малко след границата на града ни. Според хората, там асфалтовата смес е носена в чували и изсипвана от тях в мокрите дупки. Как е заравнявана, не е съвсем ясно, но е възможно това да е ставало къде с отъпкване, къде на ръка. Според изумените граждани, станали свидетели на този пътен ремонт, негов извършител е фирма "Пътища и мостове".

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).