Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Служители на Е.ОН хванаха крадци на ток с "умни" електромери
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 18.05.2010Коментари (0)3707
©
През 2009 година Е.ОН България Мрежи стартира проект за смяна на електромерите с нови, така наречените „умни" електромери в рисковите райони. Това са места, на които има регистрирани случаи на неправомерна консумация на електрическа енергия чрез манипулиране на електромери или нерегламентирани присъединявания към електроразпределителната мрежа, нееднократно разбиване и повреждане на електромерните табла и електромерите. „Умните" електромери дават възможност да се проследят опитите за манипулации и могат да се отчитат дистанционно. Те се монтират в специални табла, които се охраняват със СОТ.

Във Варна такива електромери бяха монтирани в района на улиците „Доброволци", „Самарско знаме", „Никола Корчев" и други. В края на 2009 година някои от клиентите в тези райони се оплакаха, че нямат визуален достъп до електромерите. Компанията многократно обяви, че те могат да заявят желанието си да видят показанията на електромерите си в Центъра за обслужване на клиенти и ще им бъде осигурена такава възможност напълно безплатно.

С въвеждането на „умните" електромери Е.ОН България Мрежи е в състояние да следи и осъществява контрол върху електроенергията, която се подава от трафопоста и електроенергията, която се отчита от електромерите на крайните потребители. Така беше установено, че в района на улиците „Доброволци" и „Никола Корчев" се доставя електроенергия, която не се отчита и съответно заплаща. Това наложи днес екипи на „Разпределителен обслужващ център (РОЦ) Варна" и „Енергиен контрол" на Е.ОН България Мрежи да започнат проверки в района за нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа. През първата половина на деня бяха установени десет случая на незаконно потребление на електроенергия чрез монтиране на приспособления и свързване към подземните кабели. Оказа се, че след като вече не е възможно неправомерно присъединяване в електромерните табла и манипулиране на електромерите, потребителите са прибягнали до прокопаване на отвори през стените на къщите и канали през улиците и тревните площи, за да се присъединят нерегламентирано към подземната мрежа. Техническото изпълнение на тези незаконни присъединявания не отговаря на изискванията за безопасност и освен че предизвикват чести аварии в района, представляват и реална опасност за живота на хората. Проверките се извършиха в присъствието на органите на реда и с участието на дознатели.

Е.ОН България многократно е заявявала, че ще продължава да води политика на нулева толерантност към подобни прояви и ще оказва и за в бъдеще пълна подкрепа и съдействие на органите на полицията и прокуратурата при разкриване на подобни престъпни деяния. През 2009 година, на територията на област Варна, са установени 4735 случаи на нерегламентирано потребление, а от началото на 2010 година установените нарушения са 1581. Съгласно българския Наказателен кодекс за извършителите на тези престъпления е предвидено наказание до 3 години лишаване от свобода и глоба до 10 000 лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: