Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Служителите във "Владиславово" подписаха нов колективен трудов договор
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 07.04.2011Коментари (0)1216
Колективен трудов договор за служителите в кметството на район "Владислав Варненчик" беше подписан вчера. С него се определят правата и социалните придобивки за работещите в администрацията през следващите 2 години. "Владислав Варненчик" е единствената районна администрация във Варна, която има колективен трудов договор. Първият беше подписан преди 2 години. Тъй като срокът на документа изтече, той беше подновен. Договорът беше преподписан от кмета на района Добромир Джиков и председателя на КТ "Подкрепа" Васил Василев.

Първата причина за договора беше да успеем да стимулираме служителите от администрацията да работят по-добре. Понеже липсват други инструменти като увеличаване на трудовото възнаграждение или получаване на ваучери за храна и тъй като сме второстепенен разпоредител на бюджетни средства, единственият вариант те да почувстват отношението и оценката на ръководството е с този колективен трудов договор да получат 2 неща - допълнителен платен отпуск и защитата срещу неправомерно уволнение, каза вчера кметът на района Добромир Джиков.

С подписания договор служителите на районната администрация могат да ползват 33-дневен годишен отпуск. Васил Василев призова всички големи работодатели да постъпват така, за да има повече прозрачност в отношенията им със служителите.

Сам по себе си този договор гарантира отношенията между двете страни - хората на наемния труд и капитала, каза лидерът на КТ "Подкрепа" във Варна Васил Василев. Наличието на такъв дава спокойствие и на двете страни, че няма да могат да се предприемат каквито и да било мерки, които да нарушат ритъма на работа или политиката на фирмата, в която работят тези хора, каза още Василев.

На 9 април жители на "Владислав Варненчик" организират почистване на района, съобщи Добромир Джиков. От кметството ще им бъдат осигурени съдове за сметта, чували и ръкавици. В акцията могат да се включат всички желаещи. Ще бъдат почистени стадионът и теренът край него, участък от дерето в Кайсиева градина, районът на къщата, в която живеят децата от Могилино. От администрацията предвиждат благотворителна акция за Великден. На 150 социалнослаби ще бъдат раздадени яйца и козунаци.

Източник: в. Черно море









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Зима 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: