Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Снегът вече не ни изненадва
Автор: Екип Varna24.bg 10:20 / 10.01.2009Коментари (0)733
Ефективни действия и разчистени пътища характеризират обстановката във Варна след поредния паднал снеговалеж. "В града няма проблеми и не е постъпил нито един сигнал за забавяне на графика на обществения транспорт. Основните улици и булеварди са в идеално състояние", съобщи зам.-кметът арх. Венелин Жечев. По думите му, е имало заледяване на част от Аспарухов мост, но са били взети мерки.

"Веднага бяха проведени разговори с кмета на района Богдан Караденчев, той изведе своите специалисти и съвместно с почистващата фирма "Титан Ас" за около час мостът беше изчистен до асфалт. Пътят към Ракитника и Галата е проходим", обясни арх. Жечев. По думите му, заледявания има единствено в малките улички на вътрешнокварталните зони. От "Титан Ас" коментираха, че Аспаруховият мост се обработва с антилед денонощно от 12 специализирани коли. От кметството пък съобщиха, че други проблеми не са имали. 8 служители от администрацията правят обходи на района. Около търговските обекти е почистено. Във "Владиславово" също не са били изненадани от снега. Автобусните спирки и подходите към училищата са почистени, както и стръмните улици и баирите. Във вътрешноблоковите пространства пък организирахме домоуправителите да съберат съкварталците си, за да чистят, уточниха от районната администрация.

23 -те подлеза в "Приморски" са почиствани приоритетно, веднага след като са били обработени основните пътни артерии. Това съобщи кметът на района Пламен Градинаров. "Обръщаме голямо внимание на тях, защото заледените стълбища и висулките които се получават са опасни", уточни Градинаров. 4 -ма инспектори пък обхождат кметството и проверяват за непочистени тротоари.

"На някои места се получи проблем, тъй като търговците почистват около обектите си, но между тях остават ничии тротоари. Затова и направихме организация с почистващата фирма да обработят въпросните зони", каза от своя страна кметът на "Одесос" Таня Василева.

В "Младост", както и в другите райони са пуснати коли с луга по основните булеварди. По-серизоно е било положението в три микрорайона на "Възраждане". Заради силния вятър там са се образували заледявания, но от кметството уточниха, че са взети мерки.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: