Собствениците искат да запазят изгорялата детска градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 16.06.2010
2874
Собствениците на имота на изгорялата детска градина "Горска приказка" - "Галатекс" АД, застават зад идеята там да има отново забавачница. Това стана ясно от думите на общинския съветник Радослав Коев, който е член на Борда на директорите на "Инвестиционна компания Галата", съсобственик в "Галатекс". На това място дълги години е имало забавачница, нормално е отново да има, коментира той. По думите му предстои да стане ясно каква сума ще изплати компанията, застраховала имуществото на градината. След това от "Галатекс" ще преценят дали имат полза да възстановят сградата. Ако това се случи, най-вероятно там отново ще заработи детска градина. Ако общината има интерес, може да продължи да ползва базата по досегашния начин, а именно чрез наем. Може да бъде открита и частна детска градина, посочи вариантите общинският съветник. Засега на заден план остава проект за многофункционален комлекс, касаещ цялата територия на бившата фабрика "Първи май", който обаче предвижда изграждането на една детска градина.

Засега становището е, че договорът със собственика на имота няма да бъде подновен, каза от своя страна зам.-кметът по образованието Коста Базитов. Той допълни, че за края на седмицата са планирани разговори с "Галатекс", като по въпроса трябва да се изкаже най-вече общинската правна дирекция. Иначе общинската администрация вече е взела решение как да пренасочи децата от изгорялата градина. 30 от тях ще бъдат приети в ЦДГ "Морски свят". По 25 деца ще приемат градините "Пинокио" и "Валентина Терешкова". За останалите двадесетина деца ще се търсят възможности в други забавачници. По този начин децата от "Горска приказка" ще попълнят незаетите след тазгодишния прием места, което отменя планираното второ класиране. Освен това ще се проучи възможността да бъде възстановена отново функционира преди време детска градина в държавна база в т. нар. руски блокове. В момента там се помещават складове на Националната агенция по приходите.

Спешно ще се търсят възможности за нови места, подчерта и кметът Кирил Йорданов, който вчера откри обновената ЦДГ "Слънчо", която вече ще може да приема 150 малчугани. Йорданов информира, че ще бъде направена обстойна проверка на случая с пожара, а виновниците ще понесат най-тежки наказания. Предварителните данни сочат, че той се дължи на неефективната работа на фирмата, извършвала ремонти дейности в градината.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
31.08.2010 Пускат 50 деца в полуизгорялата градина
21.07.2010 Още търсят причината за пожара в "Горска приказка"
24.06.2010 Стягат изгорялата градина с 30 места за септември
15.06.2010 Закриват изгорялата детска градина в Аспарухово?
15.06.2010 3 спални и 4 занимални изгоряли при пожара в детската градина в Аспарухово
14.06.2010 Децата от изгорялата детска градина ще заемат свободните места по другите градини
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).