Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Собствениците искат да запазят изгорялата детска градина
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 16.06.2010Коментари (0)2874
© Impact Press Group
Собствениците на имота на изгорялата детска градина "Горска приказка" - "Галатекс" АД, застават зад идеята там да има отново забавачница. Това стана ясно от думите на общинския съветник Радослав Коев, който е член на Борда на директорите на "Инвестиционна компания Галата", съсобственик в "Галатекс". На това място дълги години е имало забавачница, нормално е отново да има, коментира той. По думите му предстои да стане ясно каква сума ще изплати компанията, застраховала имуществото на градината. След това от "Галатекс" ще преценят дали имат полза да възстановят сградата. Ако това се случи, най-вероятно там отново ще заработи детска градина. Ако общината има интерес, може да продължи да ползва базата по досегашния начин, а именно чрез наем. Може да бъде открита и частна детска градина, посочи вариантите общинският съветник. Засега на заден план остава проект за многофункционален комлекс, касаещ цялата територия на бившата фабрика "Първи май", който обаче предвижда изграждането на една детска градина.

Засега становището е, че договорът със собственика на имота няма да бъде подновен, каза от своя страна зам.-кметът по образованието Коста Базитов. Той допълни, че за края на седмицата са планирани разговори с "Галатекс", като по въпроса трябва да се изкаже най-вече общинската правна дирекция. Иначе общинската администрация вече е взела решение как да пренасочи децата от изгорялата градина. 30 от тях ще бъдат приети в ЦДГ "Морски свят". По 25 деца ще приемат градините "Пинокио" и "Валентина Терешкова". За останалите двадесетина деца ще се търсят възможности в други забавачници. По този начин децата от "Горска приказка" ще попълнят незаетите след тазгодишния прием места, което отменя планираното второ класиране. Освен това ще се проучи възможността да бъде възстановена отново функционира преди време детска градина в държавна база в т. нар. руски блокове. В момента там се помещават складове на Националната агенция по приходите.

Спешно ще се търсят възможности за нови места, подчерта и кметът Кирил Йорданов, който вчера откри обновената ЦДГ "Слънчо", която вече ще може да приема 150 малчугани. Йорданов информира, че ще бъде направена обстойна проверка на случая с пожара, а виновниците ще понесат най-тежки наказания. Предварителните данни сочат, че той се дължи на неефективната работа на фирмата, извършвала ремонти дейности в градината.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 7
31.08.2010 »
21.07.2010 »
24.06.2010 »
15.06.2010 »
15.06.2010 »
14.06.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: