Социален Кооператив от Италия партнира на варненско сдружение по европроект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:06 / 08.08.2013
970
Социален Кооператив "Questa Generazione" от град Комо, провинция Ломбардия, Италия партнира на варненското Сдружение "Форум гражданско общество" в изпълнение на проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Това стана ясно на провелата се днес пресконференция.

Продължителността на проекта е 12 месеца. Той е на стойност 192 хил. лв.

Сред целите му са: популяризиране дейността на Социален Кооператив в България, обмяна на опит в областта на обучението на обучители в социалната сфера с водещи сродни неправителствени организации от ЕС, примери за добри практики за превенция на младите хора в риск, изграждане мрежа за обмен на информация, осигуряване на равно включване на лица в неравностойно положение. Всичко това е създаде иновативен модел за виртуален Социален Кооператив, който да оказва помощ и да работи в интерес на маргиналните групи в отдалечени и малки населени места.
Иновативното в случая е, че чрез виртуалния Социален Кооператив ще достига до малките общини и населените места, ще може да се ползва от хора, които поради комплекс от причини са загубили своята социална активност и са престанали да очакват помощ от институциите. Чрез съвременна - уеб базирана мрежа, социалните услуги ще достигнат до хора, които са трудно подвижни, незрящи или глухи. Чрез обучението на обучители, което ще се извърши в Италия, проектът ще допринесе за включване в социални програми и на хора, които не са попадали в списъците за помощи и подкрепа, предвид факта, че не са спазили необходимите процедури.

Целевата група по проекта са лица, работещи в сферата на социалните и образователните дейности - експерти и специалисти по въпросите на превенцията, интеграцията, интеркултурния диалог.

Проектът отговаря на ключови цели, заложени в Лисабонската стратегия за позитивно взаимодействие между икономическата политика, социалната политика и политиката по заетост, и за насърчаване на модела на устойчивото развитие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).