Социалните дават винетка срещу 2 лични карти във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:25 / 13.01.2012
687
Защо варненските социални служби ме принуждават да върша закононарушения? Такъв въпрос си задава варненец. Преди дни той отишъл в едно от районните бюра за социално подпомагане на бул. "Осми приморски полк", за да получи годишен винетен стикер за баща си, който е с група инвалидност от ТЕЛК. Донесъл със себе си и нотариално пълномощно от своя родител, който отсъствал от града по семейни причини и не можел да се върне до 31 януари. Когато варненецът представил пълномощното и личната си карта, социалната служителка поискала и личната карта на баща му. Посочила му и вътрешна разпоредба, която забранява предоставянето на винетка без втория документ за самоличност. Може правоимащият да е починал и някой да иска да се възползва от това, бил мотивът на социалната служителка.

Не можахме да стигнем до съгласие, оплака се гражданинът. Той посочи, че съгласно чл. 11 от Закона за българските лични документи ("Държавен вестник", бр. 82 от 2009 г.) "Никой няма право да дава или приема в залог, както и да използва или предостъпва български личен документ на друго лице". Явно този закон не важи за "Социално подпомагане", предположи нашият читател.

Свързахме се с началника на дирекция "Социално подпомагане" във Варна Адриана Григорова. След като чу за жалбата, тя каза, че в случая служителите й са постъпили правилно. На практика ние искаме с личната карта на бащата да се сверят данните в пълномощното, а не да ни бъде предоставена. Това е практика за доказване на истинност, добави тя.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).