Сомелиер: Варненецът пие все повече вино

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:25 / 19.10.2012
845
Някои от избите във Варненско се занимават с поддръжка и възраждане на самобитните български сортове. Това каза Димо Атанасов, сомелиер от Варна. По думите му не може да се каже по колко литра на година вина изпива варненецът, но консумацията се повишава с всяка година. През лятото главно се консумират бели вина, докато през есенно-зимния сезон се пият най-вече червени.

Атанасов добави, че нараства и търсенето на розето, като все повече винарни произвеждат такива вина. Атанасов, разказа че все повече се внасят вина от Новия свят - от Аржентина, Чили, Австралия. По думите на сомелиера разликата с българските вина е в по-малката киселинност и по мекия вкус, както и плодовия аромат. Атанасов, обясни че никога не трябва да се сравняват вината от различните страни, защото за направата на виното са важни не само сорта грозде, но и състава на почвата, климатичните условия, слънцегреенето, технологията.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).