Спада броят на заболелите от варицела във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:08 / 21.04.2011
708
През изтеклата седмица регистрираната заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници.
Чревните заразни заболявания съответстват на очакваната сезонна динамика за този вид. Спрямо предходната седмица е запазена нивото на заболеваемостта от тях. Запазен е
абсолютният брой на заболелите лица с диагноза Вирусен ентероколит. През отчетния период не е регистрирана заразна заболеваемост от салмонелоза и дизентерия. Регистрирани са
три случая на вирусен хепатит, от които два случая на вирусен хепатит тип "В". При третият случай не са получени лабораторните резултати за типа вирусен хепатит.

През разглеждания период продължава да спада нивото на въздушно-капковите инфекции. Регистрирани са 57 въздушно-капкови инфекции / ВКИ / срещу 76 срещу случая през предходната седмица.

Продължава да спада абсолютният брой на регистрираните случаи на варицела. Нараства броят на регистрираните лица ухапани от кърлеж. В имунизационния кабинет са преминали общо 53 лица. Проведени са 36 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 25 лица. В консултативния кабинет по СПИН безплатно са консултирани и изследвани 31 лица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).