Спасиха 74-годишен поляк на Златни пясъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:25 / 30.07.2013
740
Медицинските екипи на ДКЦ 1 "Света Клементина" спасиха от удавяне и върнаха към живота 74-годишен поляк, съобщи д-р Иван Иванов, управител на здравното заведение, което осигурява медицинското обслужване по плажовете. Инцидентът е станал във вторник - 30.07, при зелен флаг в 13 часа в охраняема зона на 4 пост до Макдоналдс под хотел Астера на Златни пясъци.

Мъжът плувал спокойно близо до шамандурата, когато изведнаж му прилошава и потънал в морето. Спасителите са го извадили по най-бързия начин, но полякът бил в тежко състояние. Нямало данни за дишане, бил е посинял и нагълтал много вода, поради което бързо развил белодробен оток. Веднага е поет от медиците на плажа, които му приложили пълна реанимация с подаване на кислород, изкуствено дишане и системи с медикаменти. Реаниматорите успяли да му върнат дишането и да го съживят, след което е откаран в МБАЛ "Света Марина" за по-нататъшно наблюдение и лечение, каза още д-р Иванов.

За контакти: Д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 "Света Клементина", тел. 608 001.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).