Спасиха варненец, паднал в стръмно дере

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:31 / 04.02.2013
942
В 10,02 ч. на 03.02.2013 г.(неделя) в Четвърто РУП е подаден сигнал от тел. 112, че близките на възрастен мъж от Варна са съобщили, че пенсионерът е в неизвестност от предния ден по обяд.

Автопатрул на 4 РУП отишъл на посоченото място в местност "Фичоза", където ги посрещнал 63-годишен мъж от Варна. Той обяснил на полицаите, че тъст му, който е на 89 години, на 02.02.2013 г. (събота) сутринта тръгнал от Варна за лозето си в мест. "Фичоза" и тъй като не се прибрал, тръгнали до го търсят, но вилата била заключена и ставало ясно, че там никой не е ходил.

Полицаите, които извикали на място и дежурния инспектор от 4 РУП, заедно със зетя, започнали оглед на района. На пътека, в близост до вилата, намерили едната обувка и шапката на възрастния мъж, както и торбичката с храна, която носел, но от него нямало следа.

На място, около 11,30 ч. е извикан полицай със служебно куче, което хванало следа и след около 10 минути намерило възрастния мъж. Той бил паднал в стръмно дере, с дълбочина около 7 метра, бил контактен, в сравнително добро общо състояние, но не можел да се движи.

Веднага на място са извикани екипи от група "Спасителна дейност" при ОУ ПАБ - Варна и "Спешна помощ". Спасителите се спуснали в дерето, оказали първа помощ на възрастния мъж и с помощта на въжета го изкарали на пътеката, където бил поет от лекарския екип и веднага е транспортиран в болница.

От болницата съобщават, че към момента пенсионерът е в "Реанимация" с диагноза "хипотермия", в сравнително добро общо състояние.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).