Спасителят от влака Пловдив-Варна мечтае за дом и повече човечност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:15 / 31.12.2019
2274
За свой собствен дом мечтае през Новата година Спасителят от влака Пловдив-Варна. Така стана известен Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишно момиче при инцидент във влака край Стара Загора и задържа извършителя на нападението. С две събития ще запомни отминаващата 2019 година роденият в пазарджишкото село Церово Петър Бонев - случката в нощния влак Пловдив - Варна и пожар в Пазарджик, при който младият мъж успял да помогне на семейство да се спаси от пламъците.

"Трябва да си добър човек, но е нужно и малко смелост да имаш. Ако те е страх от мечки, не отиваш в гората. Трябва да си малко смел, но и трябва да си доста човечен", споделя младият мъж пред БНТ.

Петър не се възприема като герой. Но се радва на добротата на хората, които го разпознават и поздравяват за доблестните му постъпки.

"Спира ме полицията, слизам аз от колата да дам документите и той ме посочи и само каза - Петър Бонев, аз викам: Да, същия. Дай да ти стисна ръка, браво, мъжки. Тръгвам да давам аз документите, той вика: Не, не, няма нужда, давай, пътувай. Качвам се аз, тръгвам, след 10 метра пак ме спира, викам нещо направил ли съм, да се снимаме просто с тебе, ти си много добро момче, много голям герой", разказва още Петър.

Мечтата на Петър през Новата година е да завърши къщата, която започнал да строи в родното си село и да се настани там със семейството си.

"Искам да се оправя в живота. Малко по-добре да съм. Да си живея на село със съпругата ми. Да изгледам здраво, хубаво дете, надявам се да не е едно. Петър мечтае и за повече човечност - и за повече отворени сърца към другите хора".

Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
26.12.2019 Спасителят на младата пловдивчанка от влака Пловдив - Варна: Да помагаш на хората не е геройство
03.12.2019 Петър Бонев извърши още едно геройство
01.12.2019 Заслужено! Наградиха спасителя на момичето от влака Пловдив - Варна
27.11.2019 Спасителят на наръганото с нож момиче от влака Варна - Пловдив ще бъде
награден
27.11.2019 Касапинът на Виктория от влака Пловдив - Варна гледал лошо и приятелката на спасителя
26.11.2019 Министър Маринов благодари публично на Петър, който обезвреди нападателя на момичето във влака
Още новини от Новини от Варна:
Плажът на Калиакра попада в престижна световна класация
Жега във Варна в последния ден от юни
Ветроходът "Калиакра" отбеляза 40 години от вдигането на българск...
Нарушават ли "Игри на волята" екологичното законодателство
Кметът на "Аспарухово" със становище за безводието
Нов пожар край Варна, изгоря къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).