Специалист: Търговията с незаконно добити дърва стимулира незаконната сеч

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:19 / 06.04.2011
965
Търговията с незаконно добити дърва стимулира незаконната сеч, която е национален проблем. Това заяви инж. Веселин Гунчев, зам. директор на Регионално управление по горите - Варна по повод Седмицата на гората, която се отбелязва в началото на април. Инж. Гунчев посочи, че незаконната сеч е проблем от доста години и борбата с нея е цел номер едно на лесовъдите в страната.

"Все още основно в малките населени места, хората предпочитат да купуват незаконно отсечени дърва, които са много по-евтини от маркираните. По този начин се стимулира бракониерството и безогледното унищожаване на гората", заяви Веселин Гунчев. По повод Седмицата на гората, той отбеляза, че в началото на тази седмица Клубът на лесовъдите във Варна е направил символично залесяване в района на с. Старо Оряхово.

"В момента в район "Владиславово" до паметника тече залесяване от страна на децата - членове на детския парламент във Варна", каза инж. Гунчев. За утрешния ден е предвидено основното отбелязване на празника от всички работещи в системата. "В момента масово се извършват реални или символични залесявания, ние сме предвидили и прожекции на филми на горска тематика по повод празника", посочи още Веселин Гунчев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).