Специалист: Туризмът трябва да се отдели от мегаминистерството

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:27 / 03.05.2010
642
Туризмът трябва да бъде отделен от икономическото министерство, заяви Георги Прохаски от Центъра на икономическо развитие. Според него - цялостната структура на мегаминистерството трябва да се реформира, като туризмът бъде отделен и част от персонала пренасочен към новото звено. Въпреки това като цяло администрацията на МИЕТ, както и другите държавни структури, трябва да бъде намалена. Ето какво каза Прохаски:

Трябва да има по-активна държавна подкрепа и регулиране на развитието на туризма. Ние сме си позволили в доклада да подчертаем, че в момента липсва ясна държавна политика в тази област, липсва и институция, която да я провежда.

Считаме, че оставането на тази политика под шапката на мегаминистерството не се оказа много удачна практика и вероятно в България с оглед значението на туризма трябва да се помисли за самостоятелна институция, дали ще е министерство или друга институция, която да провежда комплексна политика в тази област. Не защото всеки отрасъл трябва да има министерство, а просто защото туризмът е такъв отрасъл, който изисква държавно регулиране и подкрепа. Други отрасли нямат нужда от такова нещо, например добивната промишленост, и си се развива, не е нужно някой да я наблюдава и да я подпомага особено.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).