Спектакълът "Критична маса" за първи път във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:23
246
На 22-ри октомври от 19:30 ч. в Хале 3 ще бъде представен спектакълът “Критична маса" - режисьорски дебют на хореографката Силвия Чернева, гостуващ за първи път на варненска сцена. Представлението изправя група изпълнители пред критичен проблем: висящи във въздуха, те трябва едновременно да държат масата си да не падне и да вечерят от нея.

През темата за летенето, висенето, освобождаването от гравитация, представлението разглежда връзките между свобода и риск, лично и общо, малките конфликти на ежедневието с нуждата да се вписваме, да принадлежим, да даваме и да взимаме. Базирано на импровизационни похвати, то всеки път е уникално, но в същината си въпросът му остава същият: как можем да превърнем самотното безтегловно увисване в споделен летеж?

След премиерата си през май 2023 г., спектакълът се превръща в част от репертоара на РЦСИ “Топлоцентрала" за сезон 2023-2024, селектиран е за фестивалите “АСТ Фестивал за свободен театър" и “Антистатик" и е номиниран за награда “Импулс" в категории “Оригинална хореография" и “Продукция на годината".

В представлението във Варна ще участват изпълнителите Силвия Чернева и Дани Кърнс (Англия), музикант на живо - Димитър Горчаков и светлинен дизайнер - Елина Иванова. В предишни конфигурации на екипа участват още изпълнителите Лу Кутон, Даниел Денев и Николай Райчев, музикантите Тони Хаджииванов и Кристиан Василев, сценограф - Яна Меламед и драматург - Ясен Василев.

Като част от програмата след представлението екипът отправя покана към зрителите сами да изследват инсталацията и да повисят, да се полюлеят и поиграят с въжетата в уъркшоп, фасилитиран от изпълнителите. Входът за събитието е свободен.

Представлението се осъществява в копродукция с РЦСИ Топлоцентрала с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура", програма “Дебюти" и Община Варна чрез фонд “Култура" и в партньорство с движенческа лаборатория “Ход", тренировъчен център “Профикст", алтернативно младежко пространство “Хале 3", Варна Денс Театър, фестивал за съвременен танц “Танцови маршрути", културно пространство ReBonkers и форум за съвременно изкуство “Буна".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Десетки сигнали свързани с купуване на гласове във Варна само за ...
От утре: Ремонт на пътя между кв. "Аспарухово" и кв. "Галата", за...
Едва 3% варненци са гласували до този момент
Във Варна имотите са поскъпнали най-много за последните месеци
Кметът на Варна честити празника на Иван Рилски и лекарите
Коцев: Синята зона във Варна няма да работи този уикенд


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).