Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спектакълът "Критична маса" за първи път във Варна
©
На 22-ри октомври от 19:30 ч. в Хале 3 ще бъде представен спектакълът “Критична маса" - режисьорски дебют на хореографката Силвия Чернева, гостуващ за първи път на варненска сцена. Представлението изправя група изпълнители пред критичен проблем: висящи във въздуха, те трябва едновременно да държат масата си да не падне и да вечерят от нея.

През темата за летенето, висенето, освобождаването от гравитация, представлението разглежда връзките между свобода и риск, лично и общо, малките конфликти на ежедневието с нуждата да се вписваме, да принадлежим, да даваме и да взимаме. Базирано на импровизационни похвати, то всеки път е уникално, но в същината си въпросът му остава същият: как можем да превърнем самотното безтегловно увисване в споделен летеж?

След премиерата си през май 2023 г., спектакълът се превръща в част от репертоара на РЦСИ “Топлоцентрала" за сезон 2023-2024, селектиран е за фестивалите “АСТ Фестивал за свободен театър" и “Антистатик" и е номиниран за награда “Импулс" в категории “Оригинална хореография" и “Продукция на годината".

В представлението във Варна ще участват изпълнителите Силвия Чернева и Дани Кърнс (Англия), музикант на живо - Димитър Горчаков и светлинен дизайнер - Елина Иванова. В предишни конфигурации на екипа участват още изпълнителите Лу Кутон, Даниел Денев и Николай Райчев, музикантите Тони Хаджииванов и Кристиан Василев, сценограф - Яна Меламед и драматург - Ясен Василев.

Като част от програмата след представлението екипът отправя покана към зрителите сами да изследват инсталацията и да повисят, да се полюлеят и поиграят с въжетата в уъркшоп, фасилитиран от изпълнителите. Входът за събитието е свободен.

Представлението се осъществява в копродукция с РЦСИ Топлоцентрала с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура", програма “Дебюти" и Община Варна чрез фонд “Култура" и в партньорство с движенческа лаборатория “Ход", тренировъчен център “Профикст", алтернативно младежко пространство “Хале 3", Варна Денс Театър, фестивал за съвременен танц “Танцови маршрути", културно пространство ReBonkers и форум за съвременно изкуство “Буна".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Политически сътресения в Молдова
Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (462) 14%
Добре, но можеше и по-добре (450) 14%
Не се справи (634) 19%
Пълна трагедия (1742) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: