Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спешни мерки за проблема в "Пчелина"
Автор: Екип Varna24.bg 16:23 / 13.09.2024Коментари (0)1993
©
На среща със строителите след протеста беше договорено незабавно да започне работа по ул. "Васил Делов“ в участък от 20-30 метра, която ще се ползва за обход, както и да започне асфалтиране на разкопаните трасета в района на ул. “Патриарх Максим"

Готов съм да оказвам същия натиск и да отстоявам правата на града заедно с вас. Два пъти седмично – във вторник и четвъртък, организираме срещи с ВиК – Варна и пътните фирми и настояваме и следим за спазване на сроковете, въпреки че по договор нямаме никакво право да го правим. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев, който заедно със заместника си по строителството Пламен Китипов присъстваха на протеста на жителите на  "Пчелина“. Причина за недоволството на хората е забавянето на проекта, по който ВиК-Варна е инвеститор и последващо възстановяване на настилките. 

Ремонтът в "Пчелина“ се извършва по големия проект за водния цикъл, който се реализира в цялата страна, не само във Варна. В нашия град стойността на ремонтите дейности по този проект е над 130 млн. лв. Договорът за проекта е сключен през 2021 г. от предходния кмет, а заради забавяне от страна на ВиК, финансирането е осигурено две години по-късно - през 2023 година. Съгласно сключения през 2021 година договор, тогавашното ръководство е дало абсолютни права на ВиК да подписва документи, да разкопава улици при пълен отказ от контрол, разясни кметът пред протестиращите. Сроковете, които изпълнителните фирми са посочили, не са официални, а ориентировъчни, стана ясно по време на протеста.

По искане на гражданите, кметът организира съвместна среща между протестиращите, ръководството на ВиК – Варна и строителните фирми, която ще се проведе на 17 септември от 18 часа в зала "Пленарна“ в сградата на Община Варна.

По повод ремонтните дейности на ул. "Прилеп“, стана ясно, че по него водоразпределителното дружество извършва изкопните работи за водния цикъл, след което Общината трябва да завърши пътната настилка. Констатирани са обаче грешки още в проектирането на определен участък от пътя, където е заложено пътното платно да бъде с ширина от едва 6 метра, каза кметът, като добави, че два автобуса почти не могат да се разминат.

Коцев поиска от представителите на строителната фирма да се ангажират с конкретни срокове и по-добро състояние на пътя при ремонтните дейности.

На спешна среща по-късно с ръководството на фирмата беше договорено незабавно да започне работа по ул. "Васил Делов" в участък от 20-30 метра, за да стане възможен обходът на ремонтираното трасе. Временната организация на движението трябва да се въведе от понеделник, 16 септември, със съдействието на "Общинска полиция“. Тогава се очаква да започне асфалтирането на разкопаните трасета в района на ул. “Патриарх Максим", информира кметът след срещата със строителите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Мигрантски натиск към България
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: