Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спипаха арестант с часовник-телефон
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 15.08.2008Коментари (0)1071
За втори път надзирателите в следствения арест са открили телефон в килия. Този път той бил камуфлиран като супермодерен часовник. От 29 ноември в същата килия лежи 47-годишният силистренец Бисер Йорданов. Той се разследва за компютърно престъпление за източване на банкови сметки и пране на пари.

На съдебно заседание вчера, Йорданов за пореден път обжалва пред Варненския окръжен съд наложения му постоянен арест. Тогава от представената справка от Главна дирекция изпълнение на наказанията стана ясно, че при извършена миналата седмица рутинна проверка е открит телефон. Същият бил с двойно предназначение - бил и часовник. Обясненията на Бисер са, че му е изпратен от близки в колет.

Часовникът-телефон, освен че може да осъществява входящи и изходящи разговори, имал и услугите изпращане на SMS и e-mail. В хода на съдебното заседание се разбра, че Бисер е признал, че е изпращал съобщения на своята приятелка. Също така стана ясно, че са проведени изходящи разговори с лица, които са свързани с разследването. На въпрос дали е ползвал интернет услуги, докато е бил в ареста, първоначално Бисер каза "да", но впоследствие отрече това да е така.

Това е вторият случай през последните месеци, в който надзирателите откриват мобилни телефони в килия. През юни 3 GSM-а и 8 SIM карти бяха намерени при 28-годишния Иса Мехмед, който е обвинен в идентични престъпления. За нарушението стана ясно също от внесена справка в съдебно заседание от зам.-окръжния прокурор Стефка Якимова, която е наблюдаващ и по двете дела - на Бисер и Иса. Тогава началникът на Областна служба по изпълнение на наказанията - Варна, Борис Гинчев заяви, че няма как да се установи кой е внесъл непозволените вещи. Това обаче нямало значение, защото им били отпуснати средства и вече били започнали оборудването на ареста със заглушителни устройства. Освен това свижданията вече се правели безконтактно.

Заради новия случай на задържан телефон, от в. "Позвънете Новини" потърсиха Гинчев, който обаче е в отпуск. Началникът на следствения арест също не бе открит за коментар. Негова служителка обяви, че това, за което питаме, е "следствена тайна".

Бисер Йорданов е в ареста, след като при спецакция от дома му бяха иззети 2 компютъра, различни технически средства, множество документи, 12 000 евро и 3000 лв. Срещу него е внесено и мотивирано искане за отнемане на имущество от комисията "Кушлев". Той е признат за виновен от Софийски градски съд за идентични престъпления. При проверката на комисията за 25 години назад е установено, че през периода са реализирани общо приходи в размер на 1903 минимални работни заплати за страната, а са извършени разходи за 5029. Цената на иска за отнемане е на обща стойност 617 153,83 лв. "Настоящото разследване срещу Йорданов трябва да приключи следващия месец и да влезе в съда", заяви прокурор Якимова.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (622) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: