Спипаха бракониери с 450 кг миди

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:30 / 14.08.2009
1887
Шестима гръцки граждани са били спипани с 450 кг пясъчни миди, предаде агенция "Черно море". Директора контролното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна Димитър Пасев уточни за агенцията, че в полунощ срещу четвъртък е бил получен сигнал от Гранична полиция за нарушения в района на Обзор. Съвместно с управлението на МВР в Обзор, бракониерите, които се придвижвали с два автомобила, са били задържани с улова. На нарушителите вече са съставени актове и предстои те да получат наказателлните си постановления. В подобни случаи, уточни Пасев, санкциите са от от 300 до 600 лв. Освен това бракониерите трябва да платят обезщетение по тарифата за нанесени вреди на рибното стопанство.

Мидите, събрани от гръцките граждани, са били конфискувани и транспортирани до Варна. Научни работници от "Рибни ресурси" и от Института по океанология установиха, че те са живи и вече са върнати в морето в района на трета буна, каза още Димитър Пасев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).