Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Според майката: Дядото изхвърлил бебето в кофа
Автор: Екип Varna24.bg 13:20 / 17.11.2010Коментари (0)928
© Impact Press Group
Бащата на 23 г. родилка Ангелина Ангелова изхвърли в контейнер момиченцето, което тя роди в дома си в кв. "Възраждане" в нощта срещу вторник. Бебето е открито от съседа Стоян Христов, който с помощта на 11-годишния ученик Живомир успял да го измъкне от кофата за боклук. Двамата минавали край казаните. Когато мъжът решил да си изхвърли боклука, дочул бебешки плач. В това време и детето минавало оттам на път за школото. Двамата запретнали ръкави и измъкнали пеленачето. Живомир обаче преживял сериозен стрес от видяното. "Баба му го заведе при баячка и му ляха куршум", разказаха комшии.

Към 7 ч. новородената Радомира, чийто дядо я метнал в боклука, е откарана с линейка на Бърза помощ в АГ болницата. Приета е цялата в кал, в тежко терминално състояние, силно охладена, с единична сърдечна дейност и без дишане. По данни от дежурния екип майката е дебилна, дошла в болницата и казала, че е родила детето в 12 часа, а баща й го изхвърлил в контейнера между блоковете. Тя обитава жилище с баща си и чичо си, разказаха съседи. По техни думи цялото семейство има психични отклонения.

Майката Ангелина

Не очаквах да забременея

Родилката, часове след инцидента бе настанена на 4-тия етаж в специализираната болница. Майката категорично заяви, че иска да се грижи за рожбата си и може да й осигури доброто развитие. "Радомира я нарекох. Но баща ми я изхвърли и сега не знам какво да правя", разказа 23-годишната жена. С бащата на детето се запознали в квартално заведение. "Казва се Венци, но не каза на колко е години. Просто не очаквах да стане това дете", редеше вчера Ангелина, която по нейно мнение не страдала от болести. Но сподели, че между нея и баща й съществували проблеми. Много ме тормози, бие ме в корема, той не знае, че имам дете от Венци, само каза да отивам в полицията", заяви от болничната си стая в АГ-то Ангелина. Майката си пожела да й е живо и здраво детето, което роди сама, без лекарска помощ, в дома си в кв. "Възраждане". И че на тръгване от болницата иска да си прибере рожбата.

Лъгала, че има тумор

Семейството на Ангелина е бедно. Заради това, че не искат да си плащат разходите, не можахме да си пуснем парното, разказаха живеещите в бл. 8. След като научили, че жената е родила, съседки от блока събрали нощници, бельо и храна. Една от тях занесла вещите в болницата, тъй като майката на Ангелина, която живеела във Вълчи дол, не проявявала грижи за дъщеря си. Комшиите забелязали заобления корем на жената, но не знаели, че е бременна. На тях жената обяснила, че има тумор и това е причината да наедрее. Цяло чудо е, че уличните псета не са надушили пеленачето. Ако го бяха усетили, щяха да го разкъсат, коментираха вчера възрастни хора, сочейки ни глутницата кучета, разхождащи се край казаните. По случая е образувано досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител, заявиха от ВОП. Подобно престъпление се наказва с лишаване от свобода.

Радомира е зле

Бебето Радомира е прието в неонатологичното отделение в АГ болницата в тежко състояние. 3-килограмовото момиченце е настанено в интензивното отделение и е поставено на апаратно дишане, заяви д-р Румяна Ангелова. Съществува риск за живота на бебето, което по думи на лекарите е постъпило голо и премръзнало. Състоянието на майката е добро и няма риск за здравето й, категоричен е шефът на АГ-то д-р Радослав Минков.

Ана Конукова

Не можем да върнем детето в дома му

Ако детето оздравее, едва ли ще го върнем на родителите му. Това коментира шефът на отдела "Закрила на детето" Ана Конукова. Тя получила сигнала за инцидента вчера сутринта от лекарите в АГ болница. Справката показала, че майката не е регистрирана във варненската психиатрия, за нея няма данни от 10 г. и в Агенцията за социално подпомагане. От събраните до момента сведения, че майката и бащата са с умствена изостаналост и че дядото е хвърлил бебето в контейнера, може да се съди, че семейството няма капацитет за грижи за новородено. "Съмнявам се, че ако майката се отдели от фамилията и я консултираме, ще съумее да се грижи за момиченцето, тъй като подобни психиатрични болести често прогресират в негативна посока", допълни Конукова. И все пак крайно решение ще се вземе едва след излекуването на пеленачето и след планираната за днес среща с майката.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: