Спортни медици церят децата с плоскостъпие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:39 / 04.02.2009
993
Апарат за диагностика на плоскостъпие ще бъде монтиран този четвъртък в Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина. Инвестицията за 5000 лева цели да помогне на варненчетата, като им предложи лечебна гимнастика и специални силиконови стелки. „Ако проблемът не се коригира навреме, тийнейджърите ще усещат дискомфорт, ще се уморяват бързо и ще изпитват болка", съобщи управителят на центъра д-р Лазар Пашков. Той посочи, че идеята е предложена на общината като нова лечебна програма, но още не се знае дали ще получи финансиране. Независимо от отговора обаче д-р Пашков е решен да предлага услугата на нуждаещите се безплатно.

Разширение на програмите за лечение на гръбначни изкривявания и наднормено тегло сред учениците се надява да получи тази година центърът за спортна медицина. Тъй като площта на звеното не може да побере всички нуждаещи се, целта на д-р Пашков е да привлече като партньори поне още две ДКЦ-та, където хлапетата да провеждат лечебната си гимнастика. Засега такива са поликлиниките във „Владиславово" и „Чайка".

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).