Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спряха 3 невръстни от проституция
Автор: Екип Varna24.bg 10:27 / 14.07.2008Коментари (0)776
Три момичета на възраст 15-16 години са прибрани от улицата, където били принуждавани да проституират, съобщиха от отдел "Закрила на детото" във Варна. Това са три от общо четирите случая на сексуално насилие спрямо деца, по които сме работили от началото на годината, уточни шефът на отдела Ани Конукова. Четвъртият засяга момиченце на 5 г. с увреждания, при което дознанието още не е приключило. То е настанено в специализиран дом, докато обстоятелствата около сигнала се изяснят. За да бъдат спасени непълнолетните момичета, се е намесила и полиция.

И трите деца са били настанени в кризисни центрове, докато опасността да бъдат върнати отново на улицата премине. Цели два месеца едно от момичетата, за което се установило, че е бременно, изкарало в такъв център, тъй като майка му била в чужбина. То било без документи за самоличност, както често се случва при секструженичките. На 30 юни заработвалото на магистралата чрез проституция невръстното момиче, станало майка. За да посрещне важното събитие в живота си, отишло при свой близък роднина, който живее в друга област. "Най-вероятно ще изостави детето си, поне такива са сигналите, които постъпват от колегите", допълни Конукова. В създаденото преди време звено "Майка и бебе" е намерило подслон друго от спасените момичета. Неговото дете е по-голямо, но невръстната майка е твърдо решена да се грижи за рожбата си, казаха от отдела за закрила на детето. Третото момиче е намерило спасение от преживения на улицата кошмар при баба си.

От отдела за закрила на детето уточняват, че за шестте месеца от началото на годината прокуратурата е сигнализирана за 9 драстични случая. За да няма риск за психическото и физическото здраве на подрастващите, в деветте случая се е наложило да бъдат настанени в кризисен център, уточни Ани Конукова. Служители на отдела са участвали в 220 дела за присъждане на родителски права и в 761 бракоразводни дела, а целта им е била да следят да бъдат защитени правата на децата.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
Купа на България сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: