Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спряха 6 автомобила от движение след проверки на ДАИ – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:40 / 12.04.2011Коментари (0)1800
© Impact Press Group
В резултат на изменението в на закона за автомобилните превози и организираните проверки от ДАИ - Варна до момента шест автомобила са спрени от движение чрез сваляне на табелата за срок от шест месеца. Това заяви на пресконференция Коста Панайотов началник на областен отдел "Контролна дейност" ДАИ - Варна.

Той добави, че след приемането на изменението на закона за автомобилните превози, особено изменението касаещо правомощията на ДАИ, като контролен орган свързани с нерегламентирани превозвачи и по специално възможността от 1-ви март, когато е влязло изменението да се прилагат принудителни административни мерки спрямо нарушителите. Става въпрос за автомобили, с които се извършва превоз срещу заплащане без да са включени в списък за таксиметрова дейност или пък превозвачи, които нямат разрешително за извършването на обществен превоз.

В случаите със заловените нелегални превозвачи става въпрос за различни нарушения, обясни Панайотов, като даде за пример два от спрените автомобили, които са извършвали нерегламентиран превоз на товари, а в останалите четири случая става въпрос за извършване на обществен превоз на пътници.

"В единия случай ставаше въпрос за микробус, който извършваше превози по направлението от Варна за Шумен на цената на жп билета", посочи Панайотов. При друг случай е заловен шофьор, който е извършвал нерегламентиран превоз към курортен комплекс "Златни пясъци"с цивилен автомобил.

При друг случай е заловен шофьор извършващ вътрешен превоз - в рамките на града по автобусна линия №13 на цената на градския билет, с цивилен автомобил. В четвъртия случай е ставало въпрос за автомобил, който е бил обозначен като таксиметров без обаче да има необходимите документи.
Директорът на ДАИ Варна обясни, че поради спецификата на контролен орган, които имат от агенцията, всички проверки са били извършвани със съдействието на органите на реда. Това се налага, тъй като в почти всички случаи става въпрос за извършване на превоз с автомобили, които са цивилни и не са обозначени, че с тях се извършва пренос или като таксиметрови, а съгласно закона за движение по пътищата, правомощие за спиране на такива автомобили има само полицията.

Коста Панайотов обясни, че правомощията, които специалистите от ДАИ имат са свързани и се отнасят до превозите, които са с автомобили, които са предназначени за превоз.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Природни стихии
Войната в Украйна
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: