Средно по трима варненци на ден припадат от жегите в града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 29.07.2011
819
Средно по 2-3-ма варненци на ден припадат от жегите във Варна. Това каза д-р Мая Рашева директор на Спешния медицински център в града. Тя уточни, че това са случаи на припаднали варненци на обществени места, като в сравнение с предходни години ситуацията е много по-спокойна.

Рашева уточни, че най-често сигналите са подавани за припаднали възрастни хора, които не са се съобразили с горещото време и здравословното си състояние. Освен това има сигнали за припаднали деца, които са били оставяни прекалено дълго на открито или на плажа. Специалистът посочи, че най-много са били сигнали по време на Горещниците, когато сигналите са били много повече.

Специалистът посочи, че през летния сезон се наблюдава и ръст на сигналите подавани в Бърза помощ от хора с хронични или сърдечни заболявания. Тя призова хората да избягват да излизат в най-топлото време, а ако това е наложително да носят със себе си вода и да имат шапки.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).